Antena 3 CNN Economic Biz News Elena Udrea vrea să mărească numărul turiştilor străini veniţi să se odihnească în România

Elena Udrea vrea să mărească numărul turiştilor străini veniţi să se odihnească în România

Elena Udrea vrea să mărească numărul turiştilor străini veniţi să se odihnească în România
Sursa foto: elena udrea
16 Feb 2009   •   09:00

Elena Udrea are planuri mari pentru revigorarea turismului românesc. Ministrul vrea ca numărul străinilor veniţi la odihnă în România să crească. Are şi fondurile necesare pentru a realiza asta: comisiile de finanţe din Parlament au aprobat bugetul pe 2009 al ministerului Turismului, un buget aproape egal cu cel al Camerei şi Senatului, reunite.
Bugetul pe care îl are la dispoziţie Elena Udrea pentru a îmbunătăţi imaginea României şi pentru a revigora turismul românesc se ridică la 397 de milioane de lei, o sumă aproape egală cu bugetele reunite ale celor două camere ale Parlamentului.
Ministerul Elenei Udrea este privilegiat: fondurile destinate unor agenţii sau proiecte în derulare la Ministerul Turismului au crescut înzecit. Pentru dezvoltarea infrastructurii turistice, Elena Udrea va avea la dispoziţie peste 310 milioane de lei, faţă de aproape 500.000 de lei cât a cheltuit Agenţia anul trecut. Alte 42.000.000 de lei sunt destinate programului de promovare turistică. Jurnaliştii de la Evenimentul Zilei arată că Elena Udrea ar urma să folosească banii pentru a creşte numărul de turişti străini.
Dar şi cheltuielile de administrare a ministerului au crescut: cele de personal vor creşte de la aproape 9 milioane de lei, în 2008, la peste 13 milioane de lei. Asta în ciuda faptului că premierul Emil Boc a cerut miniştrilor reduceri de personal din cauza crizei financiare.
Pentru mijloace de transport, a fost puşi deoparte 1.000.000 de lei, faţă de 100.0.00 lei, în 2008. Pentru achiziţia de mobilier şi birotică se vor cheltui 800.000 de lei, deşi anul trecut cheltuielile au fost zero.
Ministerul Turismului ar putea beneficia şi de alte ajutoare financiare, de la celelalte ministere. Introducerea tichetelor de vacanţă ar aduce o cheltuială de două miliarde de lei în plus la bugetul de stat, bani veniţi de la Ministerul Muncii şi de la Finanţe, însă beneficiarul ar fi tot Ministerul Turismului.
Antena3

×
Subiecte în articol: Elena Udrea
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close