Antena 3 CNN Economic Biz News Emil Boc: Demarăm procedurile de reziliere a contractelor întârziate de firme cu 6-9 luni pentru proiectele UE (VIDEO)

Emil Boc: Demarăm procedurile de reziliere a contractelor întârziate de firme cu 6-9 luni pentru proiectele UE (VIDEO)

Emil Boc: Demarăm procedurile de reziliere a contractelor întârziate de firme cu 6-9 luni pentru proiectele UE (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
24 Iul 2010   •   16:39

Guvernul va demara de săptămâna viitoare procedurile de reziliere a contractelor pentru proiectele co-finanţate de Uniunea Europeană, în cazurile în care lucrările sunt întârziate cu 6-9 luni, a anunţat sâmbătă premierul Emil Boc.

El a anunţat totodată că toate cererile de rambursare înaintate în cadrul proiectelor UE vor fi finalizate până la 15 iunie, iar aceste cereri se vor încadra într-un termen de maximum 60 zile, faţă de 120 zile în prezent, informează Mediafax.

"Toate firmele cu proiecte europene la Ministerul Economiei vor primi banii pe baza cererilor de rambursare înaintate", a spus Boc, după ce a participat la reuniunea grupului ministerial pentru absorbţia fondurilor europene din cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Premierul Emil Boc s-a declarat nemulţumit de ritmul scăzut de absorbţie a fondurilor europene şi a cerut firmelor implicate să se folosească de toate facilităţile puse la dispoziţie de Guvern, numai să facă treabă. Statul este dispus chiar să ofere garanţii pentru companiile care au nevoie de credite bancare.



Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close