Antena 3 CNN Economic Biz News Euro, cotat la 3.7794 lei. A intervenit BNR pe piaţă?

Euro, cotat la 3.7794 lei. A intervenit BNR pe piaţă?

Euro, cotat la 3.7794 lei. A intervenit BNR pe piaţă?
28 Noi 2008   •   13:48

Cursul valutar a coborât, vineri, până la 3,7820-3,7870 lei/euro, pentru prima dată în primele două ore şi jumătate de la deschiderea şedinţei interbancare. Banca Centrală a afişat o rată de referinţă de 3.7794 lei pentru un euro, în scădere cu 0.0786 lei faţă de joi. Dealeri suspectează că această evoluţie pozitivă a fost determinată de intervenţia BNR.
"Volume tranzacţionate sunt destul de mari, iar leul s-a apreciat mult mai mult comparativ cu evoluţia celorlalte valute din regiune şi cred că BNR a vândut valută prin intermediul unei bănci locale pentru a ajuta leul", a declarat dealerul unei bănci, pentru Mediafax.
Un alt dealer e de părere că întărirea leului a fost constantă şi că a fost influenţată de evoluţia pozitivă de pe toate emergentele.
"Scăderea cursului nu a fost atât de violentă şi a avut loc concomitent cu creşterile de pe monedele din regiune. Totodată, este posibil ca BNR să fi ajutat parţial acest avans al monedei naţionale", a explicat dealerul, pentru agenţia de presă.
Primele operaţiuni s-au realizat la valoarea de 3,82 lei/euro, în coborâre faţă de cotaţiile de la închiderea de joi, de 3,8350 - 3,8390 lei/euro.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: curs BNR curs valutar
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close