Antena 3 CNN Economic Biz News George Soros: Criza din zona euro a intrat într-o fază mai puţin volatilă, dar letală

George Soros: Criza din zona euro a intrat într-o fază mai puţin volatilă, dar letală

George Soros: Criza din zona euro a intrat într-o fază mai puţin volatilă, dar letală
de O.P.    |    12 Apr 2012   •   12:19

Odată cu rezolvarea problemei Greciei s-a terminat şi criza din zona euro? Miliardarul George Soros a prezis că starea de criză a intrat într-o perioadă mai puţin volatilă, dar care ar putea fi letală, scrie Financial Times.

Problemele fundamentale cu care se confruntă zona euro nu au fost rezolvate, iar asta pentru că există o prăpastie enormă între ţările creditoare şi cele debitoare. Această situaţie este mascată de această nouă fază a crizei, care este mai puţin volatilă, dar ce poate avea consecinţe letale.

George Soros consideră că s-a plecat pe premisa că zona euro nu se poate destrăma, iar faptul că finanţele statelor membre erau atât de amestecate şi încâlcite, acest lucru i-a determinat să rămână în această situaţie.

A fost intens promovată ideea că dacă un singur stat părăseşte zona euro, întreaga Uniune se va prăbuşi. Miliardarul american este de părere că destrămarea zonei euro se poate face şi fără o prăbuşire, dar acest lucru ar presupune exercitarea unei mai mari presiuni din partea bancilor centrale.





×
Subiecte în articol: George Soros zona euro UE
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close