Antena 3 CNN Economic Biz News Guvernul contrazice prognoza FMI: Doar 645.000 de români îşi vor pierde locul de muncă

Guvernul contrazice prognoza FMI: Doar 645.000 de români îşi vor pierde locul de muncă

Guvernul contrazice prognoza FMI: Doar 645.000 de români îşi vor pierde locul de muncă
Sursa foto: fmi
29 Ian 2010   •   11:13

La Bucureşti, situaţia şomajului nu e la fel de neagră. Cel puţin, nu în ochii oficialilor, care îl contrazic astfel pe Jeffrey Franks, şeful delegaţiei FMI în România. Executivul prevede că 645 de mii de români îşi vor pierde locurile de muncă, mai puţin cu 55 de mii faţă de anul trecut.

"Niciodată cifra de un milion de şomeri nu a existat, la fel ca şi cea de 100.000 de disponibilizaţi sau ideea pe care am auzit-o ieri ( n.r. joi ) de CAS pe dividende. Aş vrea sa rămânem în zona realităţii, nu există documente, analize, calcule care să indice aceste cifre. Calculele, analizele noastre merg în direcţia reducerii şomajului şi creşterea numărului locurilor de muncă", a declarat Sebastian Vlădescu, ministrul de Finanţe.

Nici reprezentantul României la FMi, Mihai Tănăsescu nu confirmă cifra de un milion de şomeri.

Declaraţiile vin să contrazică previziunile făcute de şeful delegaţiei FMI la Bucureşti, Jeffry Franks, la finalul expertizei făcute la Bucureşti care anunţă un număr de şomeri de un milion în 2010.

Oficialii de la Bucureşti insistă să susţină că, în acest an, mai puţini români vor face coadă la oficiile de plasare a forţei de muncă, faţă de anul trecut. Aşa arată şi cifrele din bugetul acestui an. Executivul prevede că 645.000 de români îşi vor pierde locurile de muncă, mai puţin cu 55.000 faţă de 2009. În niciun caz nu s-a vorbit de un milion de şomeri pentru 2010, aşa cum prognozează FMI.

Antena3

×
Subiecte în articol: someri romani FMI
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close