Antena 3 CNN Economic Biz News Hotelul Hilton a rămas fără stele. Udrea l-a retrogradat

Hotelul Hilton a rămas fără stele. Udrea l-a retrogradat

Hotelul Hilton a rămas fără stele. Udrea l-a retrogradat
Sursa foto: Athenee Palace Hilton
12 Iun 2009   •   12:21

Hotelul Athenee Palace Hilton, din Capitală, şi-a pierdut miercuri cotaţia de cinci stele. Un control al Ministerului Turismului a descoperit că unitatea de cazare funcţionează pe o nouă societate comercială, fapt nedeclarat în termen legal şi care îi suspendă astfel autorizaţiile obţinute iniţial, anunţă Evenimentul Zilei.

Reprezentanţii hotelului vor întocmi un nou dosar de clasificare, dar mai pot obţine maxim 4 stele pentru că hotelul a rămas fără locuri de parcare.

Primăria Capitalei a reziliat contractele cu firma Dalli pentru 11 parcări din Bucureşti, printre care şi cele din faţa Hiltonului. Primarul Sorin Oprescu a anulat contractul de închiriere a spaţiului care fusese încheiat între Ana Hotels, deţinută de George Copos, şi Dalli, a lui Dorin Cocoş, soţul ministrului turismului, Elena Udrea.

George Copos a acţionat în instanţă Primăria, în baza Hotărârii de Guvern nr. 955/2004. ?Am solicitat primăriei închirierea suprafeţei în baza articolului 24, care prevede că Ťlocurile de parcare aflate la o distanţă mai mică de 50 m de unităţile hoteliere, complexuri comerciale, săli de spectacole, baze sportive vor fi atribuite acestora prin închiriereť şi au refuzat. Dacă fac un calcul, cu spaţiul din faţa hotelului şi cel din lateral, am 94 de locuri de parcare?, a declarat George Copos, patronul Ana Hotels, pentru Evenimentul Zilei.
Potrivit legii, hotelurile de cinci stele trebuie să aibă ?parcaj auto în folosinţa structurii de primire, cu pază?, ceea ce nu există la Hilton, potrivit procesului-verbal încheiat.

Mai mult, inspectorii au aflat că hotelul avea un certificat de clasificare emis în 2008 pe numele societăţii Athenee Phenix SA, iar în present unitatea funcţionează pe societatea Ana Hotels. Prin urmare, patrnonul a fost amendat cu 4.000 de lei şi somat să ia toate măsurile necesare intrării în legalitate.

În acelaşi proces verbal se menţionează că nu toţi recepţionerii sunt calificaţi corespunzător, iar normele de alimentaţie publică nu sunt respectate.

Ministerul Turismului deţine o participaţie de 3% din pachetul de acţiuni al Athenee Palace Hilton.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Elena Udrea
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close