x close

Lider al coaliţiei de guvernare din Germania: UE nu va fi afectată dacă Grecia iese din zona euro

de Antena3.ro    |    09 Ian 2012   •   10:10
Lider al coaliţiei de guvernare din Germania: UE nu va fi afectată dacă Grecia iese din zona euro 429 Foto: Mediafax/AFP

UE nu va fi puternic afectată de o eventuală ieşire a Greciei din zona euro, a declarat liderul Uniunii Social Democrate (CSU), Horst Seehofer, partid membru al coaliţiei de guvernare din Germania, informează Reuters. Cu această declaraţie, Seehofer intră în contradicţie cu Angela Merkel, cancelarul executivului de la Berlin.
   
Seehofer a afirmat, într-un interviu pentru postul de radio Deutschlandfunk, că nu este de acord cu declaraţia cancelarului că "dacă euro se prăbuşeşte, Europa se prăbuşeşte".
   
"Sunt multe economii puternice în Europa care nu au euro, iar Europa totuşi funcţionează. Marea Britanie este un exemplu", a spus el.

În privinţa Greciei, ţara cu cea mai dificilă situaţie din zona euro, Seehofer consideră că dimensiunile reduse ale ţării înseamnă că retragerea acesteia din uniunea monetară nu va avea un impact destul de puternic pentru a afecta Europa.
   
"Nu propun aşa ceva, dar dacă Grecia ar renunţa, nu ar însemna pagube şi distrugeri pentru integrarea europeană", a declarat politicianul.
   
CSU continuă să susţină că zona euro ar trebui să poată da afară membrii care încalcă repetat regulile, a spus Seehofer.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati