Antena 3 CNN Economic Biz News Merita Grecia să fie salvată? Într-un oraş elen există mai multe Porsche Cayenne pe cap de locuitor decât în New York sau Londra

Merita Grecia să fie salvată? Într-un oraş elen există mai multe Porsche Cayenne pe cap de locuitor decât în New York sau Londra

Merita Grecia să fie salvată? Într-un oraş elen există mai multe Porsche Cayenne pe cap de locuitor decât în New York sau Londra
Sursa foto: Foto: www.porschebase.com
01 Noi 2011   •   09:06
Sunteţi de acord cu reducerea datoriei publice a Greciei?
827 de voturi

Grecii par să aibă o afinitate pentru automobilele Porsche Cayenne. În statul elen, există mai multe astfel de maşini decât persoane care declară un venit de peste 50.000 de euro. Planul de salvare a Greciei, care a fost adoptat săptămâna trecută şi care prevede reducerea la jumătate a datoriei publice, s-ar putea dovedi un eşec în condiţiile în care evaziunea fiscală ia amploare în statul elen, au remarcat jurnaliştii britanici de la The Telegraph.

Informaţia a fost scoasă la lumină de profesorul Herakles Polemarchakis, fost şef al Departamentului Economic al Guvernului din Grecia.

Ceva trebuie să fie în neregulă, consideră jurnaliştii britanici, având în vedere că oraşul Larissa (250.000 de locuitori) are mai multe maşini Porsche pe cap de locuitor decât New York sau Londra. Înmulţirea automobilelor Porsche Cayenne este o curiozitate luând în considerare condiţiile economice din Grecia, este de părere profesorul Polemarchakis.

„În urmă cu doi ani, în Grecia erau mai multe automobile Porsche Cayenne decât persoane care declarau şi plăteau taxe pentru un venit de peste 50.000 de euro”, a adăugat profesorul.

În timp ce producătorul german de automobile ar putea să se mândrească cu popularitatea pe care maşinile sale o au în Grecia, plătitorii de taxe germani şi-ar putea pune semne de întrebare referitoare la „salvarea” economică a unui stat care nu este familiarizat cu plata taxelor, mai notează publicaţia The Telegraph.

În plus, şi autorităţile chineze se întreabă de ce ar trebui să contribuie la susţinerea economică a unui stat care îi plăteşte mai mult pe şomeri decât pe cei care muncesc.

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a anunţat, săptămâna trecută, că datoria publică a Greciei va fi redusă cu 100 de miliarde de euro, după ce băncile creditoare au acceptat să piardă 50 % din valoarea creanţelor. Acordul a fost realizat la summitul ţărilor din zona euro.

Preşedintele Nicolas Sarkozy, cancelarul Angela Merkel şi alţi lideri europeni s-au întâlnit personal cu reprezentantul băncilor, pentru a-l convinge să accepte reducerea datoriei greceşti.

 

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close