Antena 3 CNN Economic Biz News Mii de irlandezi, echivalentul a milioane în Franţa, protestează faţă de măsurile impuse de FMI

Mii de irlandezi, echivalentul a milioane în Franţa, protestează faţă de măsurile impuse de FMI

Mii de irlandezi, echivalentul a milioane în Franţa, protestează faţă de măsurile impuse de FMI
Sursa foto: Foto: socialistworld.net
27 Noi 2010   •   17:19

Câteva mii de irlandezi protestează, sâmbătă, în centrul oraşului Dublin, faţă de planul de austeritate anunţat de guvern şi prezentat drept condiţie pentru programul de ajutor din partea UE şi FMI, relatează AFP.
   
Poliţia irlandeză se aşteaptă ca la manifestaţie să participe peste 50.000 de persoane, însă ICTU, principala confederaţie sindicală irlandeză, a refuzat să facă estimări legate de prezenţa la protest.
  
  "În ultimii ani, am adunat de două ori câte 250.000 de persoane", a declarat purtătorul de cuvânt al ICTU, Macdara Doyle.

"Comparativ cu ţări cum sunt Franţa sau Marea Britanie, ar fi echivalent de milioane de participanţi", a adăugat el.
   
Sindicatele irlandeze vor să se mobilizeze împotriva unui plan de austeritate de 15 miliarde de euro, pe o perioadă de patru ani, pe care îl consideră drept "o declaraţie de război împotriva angajaţilor mai puţin bine plătiţi", a declarat Jack O'Connor, preşedintele sindicatului SIPTU.
   
Planul are ca obiectiv reducerea la 3% a deficitului public, iar programul de austeritate este prezentat drept condiţie pentru un ajutor din partea Uniunii Europene şi Fondului Monetar Internaţional. Anunţul privind acordul pentru ajutorul internaţional, a cărui valoare ar putea ajunge la 85 de miliarde de euro, este aşteptat luni dimineaţă.

×
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close