Antena 3 CNN Economic Biz News Ministerul Turismului vrea să îşi vândă societăţile din subordine

Ministerul Turismului vrea să îşi vândă societăţile din subordine

Ministerul Turismului vrea să îşi vândă societăţile din subordine
Sursa foto: elena udrea
27 Mar 2009   •   08:59

Ministerul Turismului a stabilit cum va face rost de o parte din banii necesari pentru promovarea turismului. Guvernul doreşte să privatizeze societăţile aflate în portofoliul acestui minister. Estimarea executivului arată că statul va câştiga circa 2,3 milioane de euro în urma acestei vânzări.

Ministerul deţine titluri, în numele statului, la 23 de societăţi comerciale. Şapte dintre acestea sunt listate pe Bursă, printre ele fiind Predeal (unde statul deţine 90% din acţiuni), Litoral Constanţa (82,27%), Mamaia (96,57%), Lido (42,87%), Neptun-Olimp (52,22%), Athenee Palace (33,98%) şi Robinson (21,59%), scrie Evenimentul Zilei.

Momentul în care se face vânzarea însă nu este cel mai potrivit având în vedere că actualele cotaţii la bursă ale societăţilor au scăzut foarte mult. Oricum vânzarea nu se va mai face prin bursă, aşa cum se planificase anterior, ci prin prin licitaţie cu strigare sau prin negociere.

Costul onorariilor agenţilor de privatizare sau firmelor de avocatură care vor pregăti procesul va fi de circa 250.000 lei, potrivit Mediafax. O sumă de 125.000 lei va fi plătită pentru rapoarte de evaluare în procesul de privatizare şi postprivatizare, iar alte 125.000 lei vor fi cheltuite pentru reclamă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ministerul turismului Elena Udrea
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close