Antena 3 CNN Economic Biz News Ministrul german de Finanţe: Criza financiară va afecta întreaga lume mai mult decât căderea comunismului

Ministrul german de Finanţe: Criza financiară va afecta întreaga lume mai mult decât căderea comunismului

Ministrul german de Finanţe: Criza financiară va afecta întreaga lume mai mult decât căderea comunismului
Sursa foto: comunism
22 Noi 2009   •   16:07

Criza financiară va avea un impact la fel de important asupra lumii ca prăbuşirea Zidului Berlinului şi a comunismului în 1989, a declarat, duminică, ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schäuble. "Sunt convins că actuala criză financiară va schimba lumea la fel de profund ca prăbuşirea Zidului. Echilibrul dintre America, Asia şi Europa se schimbă dramatic, iar acest trend este departe de final", a spus acesta, citat de AFP.

Oficialul a oferit, astfel, un motiv pentru solicitarea adresată băncilor de a accesa sprijin din partea statului pentru a putea oferi mai multe împrumuturi companiilor.

"Nu pot face mai mult decât să cer băncilor să accepte ajutorul statului", a afirmat Schäuble.

Întrebat despre vânzarea constructorului auto Opel, suspendată de către General Motors, proprietarul companiei, Schäuble a somat grupul american să prezinte "clarificări" în privinţa planului de retructurare a Opel.

Jumătate din angajaţii Opel, adică 25.000 de persoane, lucrează în patru uzine din Germania. General Motors ar putea renunţa la aproximativ 10.000 de angajaţi.

Antena3.ro

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close