Antena 3 CNN Economic Biz News Ministrul Sănătăţii: 577 de posturi de directori interimari vor fi desfiinţate

Ministrul Sănătăţii: 577 de posturi de directori interimari vor fi desfiinţate

Ministrul Sănătăţii: 577 de posturi de directori interimari vor fi desfiinţate
Sursa foto: spitale
24 Feb 2010   •   11:31

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila crede că sunt prea multe funcţii de conducere în sistemul sanitar. El a anunţat că anul acesta vor fi desfiinţate peste 500 de posturi de conducere din spitale. Vizaţi sunt, în special, directorii interimari din spitale.

Măsura face parte dintr-un amplu program de descentralizare demarat de guvern, care urmează să se încheie până la 1 iulie anul acesta.

Proasta gestionare din prezent în unităţile spitaliceşti, pierderile de la bugetul sănătăţii generate în mare proporţie de salariile directorilor, care ajung şi la suma de 7.825 de lei, ca în cazul directorului administrativ de la Spitalul Clinic de Psihiatrie ?Socola? din Iaşi,  au dus ?sistemul sanitar românesc într- un punct  în care trebuie să se decidă în ce direcţie trebuie să se îndrepte?, crede ministrul Cseke Attila, potrivit Evenimentul Zilei.

?Avem în vedere reducerea numărului  de directori cu 28%, de la 2068 la 1492, în total 577 de posturi?, a declarat ministrul Sănătăţii.

Sunt vizate directorii de resurse umane, de IT sau directori administrativi, pentru că, în prezent, există spitale unde, în urma controlului MS, s-a constatat că, pe o singură poziţie sunt încadraţi chiar şi câte doi directori. Există, de asemenea, spitale cu mai puţin de 400 de paturi care numără şi 10 directori.

Măsura reducerii numărului personalului de conducere din institutele spitaliceşti va fi aplicată de marţi, spune ministrul Cseke, pentru ca, în cel mult o săptămână, toţi cei 577 de directori să nu mai aibă post.

În urma hotărârii, toţi cei care şi-au pierdut poziţiile de conducere vor rămâne la stat.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cseke Attila
Parteneri
Bani de la stat pentru tinerii care își găsesc un loc de muncă
x close