Antena 3 CNN Economic Biz News Plan de 80 de miliarde de euro pentru sprijinirea economiei italiene

Plan de 80 de miliarde de euro pentru sprijinirea economiei italiene

Plan de 80 de miliarde de euro pentru sprijinirea economiei italiene
16 Noi 2008   •   18:00

Ministrul Economiei din italia, Giulio Tremonti, a declarat după reuniunea G20 de la Washington că autorităţile italiene pregătesc un program de sprijinire a economiei în valoare de 80 de miliarde de euro. Potrivit Reuters, planul se va baza în cea mai mare parte pe fonduri de la Uniunea Europeană.
Guvernul italian urmează să adopete un decret de urgenţă în acest sens în următoarele zile. Planul va dispune de fonduri în valoare de 80 de miliarde de dolari. Jumătate din această sumă va fi asigurată de fondurile europene pe care Italia le primeşte.
40 de miliarde de euro vor fi inveştiţi în următorii trei ani, pentru mediu, cercetare şi dezvoltare. Aproximativ 16 miliarde de euro vor reprezenta investiţii în infrastructură, 12 miliarde de euro urmând să fie alocaţi de guvern, iar restul de investitori privaţi.
După ce Produsul Intern Brut (PIB) a scăzut cu 0,5% în trimestrul al treilea, Italia a intrat oficial în recesiune. Potrivit economiştilor, recesiunea va continua cel puţin trei trimestre, iar scăderea PIB-ului va fi mai accentuată în 2009.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: UE
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close