Antena 3 CNN Economic Biz News Preţul aderării României la zona euro în 2015? Noi reforme şi măsuri de austeritate, spune Merkel

Preţul aderării României la zona euro în 2015? Noi reforme şi măsuri de austeritate, spune Merkel

Preţul aderării României la zona euro în 2015? Noi reforme şi măsuri de austeritate, spune Merkel
Sursa foto: Foto: Mediafax/ AFP
de O.P.    |    11 Noi 2011   •   06:26

Decizia României de a adera la zona euro în 2015 este salutată de cancelarul german Angela Merkel, cu toate ca ar putea insemna noi reforme. Deşi ne confruntăm cu anumite bariere, orecum abuzul sau corupţia, România este pregătită să adere la spaţiul Schengen, susţine Traian Basescu.

Cu ocazia vizitei oficiale în Germania, Traian Băsescu a precizat că România vrea să adopte moneda euro chiar dacă contextul economic viitor nu este prielnic.

Cancelarul german Angela Merkel salută decizia României dar spune că asta înseamna aplicarea unor reforme cu consecinţe pentru populaţie.

Întru-un interviu pentru un cotidian gernman, Traian Băsescu a declarat că Romania face eforturi şi pentru aderarea la spaţiul Schengen, dar că abuzul şi corupţia de la noi sunt câteva dintre bariere.

Angela Merkel spune că Germania susţine eforturile României.

"Am vorbit şi de eforturile României multiple privind asigurarea statului de drept, de reforma Justiţiei. Au venit noi coduri şi asta înseamnă că e o performanţă deosebită şi va avea efecte pozitive", spune ea.

La finalul întrevederii, Angela Merkel l-a felicitat pe preşedintele Traian Băsescu pentru aniversarea celor 60 de ani.






×
Subiecte în articol: Angela Merkel moneda euro
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close