Antena 3 CNN Economic Biz News Putin: Criza economică mondială este departe de a se fi terminat

Putin: Criza economică mondială este departe de a se fi terminat

Putin: Criza economică mondială este departe de a se fi terminat
Sursa foto: criza economica
06 Apr 2009   •   13:49

Criza economică mondială este departe de a se fi terminat, a declarat premierul rus, Vladimir Putin, care a avertizat cetăţenii ruşi că acest an va fi unul foarte dificil, cu toate că Rusia a reuşit să evite cele mai sumbre scenarii, transmite AFP.

"Situaţia economiei mondiale nu este clară şi trebuie să facă faţă la numeroase provocări. Nu se pot rezolva dintr-o dată toate problemele", a spus Putin în faţa deputaţilor Dumei, camera inferioară a Parlamantului rus.

Premierul a precizat că Rusia a reuşit să evite cele mai pesimiste scenarii referitoare la problemele economice, însă a avertizat că anul 2009 va fi foarte dificil pentru cetăţenii ruşi.

În discurs, a afirmat, referitor la bănci, că este importantă curăţarea sectorului financiar de activele toxice şi a subliniat importanţa instituţiilor de credit în economia Rusiei.

El atenţionează şi că băncile vor traversa o perioadă dificilă.

În legătură cu datoria pe segmentul corporate, Putin a spus că statul nu are nicio obligaţie, adăugând că în Rusia companiile au reuşit să plătească sau să restructureze în ultimele luni o datorie externă de 174 miliarde dolari, din totalul de 500 miliarde dolari, potrivit Reuters.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica Vladimir Putin
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close