Antena 3 CNN Economic Biz News România elimină microîntreprinderile, Germania le sprijină prin fonduri speciale de creditare

România elimină microîntreprinderile, Germania le sprijină prin fonduri speciale de creditare

România elimină microîntreprinderile, Germania le sprijină prin fonduri speciale de creditare
Sursa foto: romania
28 Ian 2010   •   16:46

Guvernul german a înfiinţat un fond special de microcredite, de 100 de milioane de euro, pentru a sări în ajutorul întreprinderile foarte mici, pe care băncile refuză să le împrumute. Anunţul a fost făcut de ministrul german al Muncii, Ursula von der Leyen, citată de AFP.

"Întreprinderile foarte mici" sunt atinse în mod special de "criza creditelor", a menţionat Ursula von der Leyen. Prin "Fondul german pentru microcredite", ele vor putea cere un împrumut de până la 20.000 de euro pe trei ani, fără a aduce garanţii financiare.

Mai preci, împrumuturile vor fi acordate de o bancă din Bochum, GLS Bank, care oferă credite exclusiv colectivităţilor locale, pe criterii sociale şi ecologice. Fondul este cel care garantează creditele.

Totul se va petrece simplu şi fără birocraţie, a spus ministrul german al Muncii.

"La o săptămână după depunerea unei cereri, creditul poate fi aprobat", a spus oficialul. Din 100 de milioane de euro păstrate pentru acest proiect până în 2015, 60% vin din fonduri europene şi 40% din bugetul Ministerului Muncii.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: România Germania
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close