Antena 3 CNN Economic Biz News România negociază cu Banca Mondială un împrumut de un miliard de euro pentru a susţine bugetul ţării

România negociază cu Banca Mondială un împrumut de un miliard de euro pentru a susţine bugetul ţării

România negociază cu Banca Mondială un împrumut de un miliard de euro pentru a susţine bugetul ţării
Sursa foto: Foto: INTACT Images
27 Ian 2012   •   14:50

România negociază cu Banca Mondială (BM) o linie de credit de un miliard de euro pentru a susţine bugetul ţării, a declarat Francois Rantrua, country manager pentru România al instituţiei bancare, citat de Bloomberg. Rantrua a precizat că Executivul de Bucureşti negociază cu Banca Mondială un acord preventiv de împrumut, care îi va permite să decidă mai târziu dacă va accesa sau nu fonduri.

 
Banca Mondială se va alătura FMI şi UE într-un acord financiar preventiv cu România, semnat în martie, după aprobarea liniei de credit. FMI şi UE pun la dispoziţia Guvernului fonduri de 5 miliarde de euro, pentru a fi accesate în cazul unor turbulenţe pe pieţele financiare. România nu a tras încă fonduri din acordul cu FMI şi UE.
 
 "România va trebui să îndeplinească anumite măsuri, aflate în prezent în discuţie. Durata liniei de credit poate fi de până la trei ani", a spus Rantrua.
 
Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a declarat în decembrie, că autorităţile române vor încheia în primăvara anului acesta un nou acord cu Banca Mondială, de tip preventiv, similar celui cu FMI, prin care România va putea trage bani de la instituţia internaţională dacă va fi necesar.
 
O misiune a FMI condusă de Franks se află la Bucureşti, începând de miercuri şi până pe 6 februarie, pentru a patra evaluare a acordului cu România.
 
 
 

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close