Antena 3 CNN Economic Biz News Spania: Presa anglo-saxonă a atacat economia

Spania: Presa anglo-saxonă a atacat economia

Spania: Presa anglo-saxonă a atacat economia
Sursa foto: luis zapatero
15 Feb 2010   •   18:05

Serviciile de informaţii spaniole anchetează rolul presei americane şi britanice în instigarea crizei financiare.
Spania este singura economia occidentală încă în recesiune: preţurile la proprietăţi se prăbuşesc, şomajul a a ajuns la peste 4 milioane şi unii cred că s-ar putea ajunga l o criză financiară mai gravă decât a Greciei.
Iar serviciile speciale au pe cine da vina: ele anchetează rolul presei britanice şi americane în instigarea crizei financiare, scrie El País . Publicaţia notează că Centrul Naţional de Informaţii (CNI) investighează o serie de "atacuri speculative " contra economiei spaniole pe fondul pieţei de obligaţiuni slabe şi a datoriei crescânde.


"Divizia de informaţii economice a CNI anchetază dacă atacurile investitorilor şi agresivitatea unei părţi a media anglo-saxone sunt conduse de forţe de piaţă şi provocări ale economiei spaniole sau este ceva mai mult la mijloc," arăta El País .
Relatarea vine după zvonuri de la cabinetul socialist al lui José Luis Rodríguez Zapatero că speculatorii şi editorialiştii au lansat un atac concertat.
Financial Times în special a fost deosebit de critic la adresa modului cum este abordată economia spaniolă. De asemenea Economist şi alte publicaţii au ridicat semne de întrebare.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica Spania rata somajului
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close