Antena 3 CNN Economic Biz News Studiu: Peste 50% dintre români cred că actuala criză economică va continua până la cinci ani

Studiu: Peste 50% dintre români cred că actuala criză economică va continua până la cinci ani

Studiu: Peste 50% dintre români cred că actuala criză economică va continua până la cinci ani
Sursa foto: Foto: scientificamerican.com
13 Apr 2011   •   14:18

Pesimismul e frate cu românul. Peste jumătate dintre români se aşteaptă ca actuala criză economică să mai continue până la 5 ani. Potrivit unui studiu, 92% din cetăţeni anticipează şi alte creşteri de preţuri în acest an.

Încrederea românilor din mediul urban că economia îşi va reveni în curând este destul de scăzută. Doar 5 % dintre aceştia văd posibilă ieşirea României din criză în mai puţin de un an. Marea majoritate se aşteaptă la alte creşteri de preţuri, iar 10 % dintre ei cred că actuala criză va mai dura mai mult de 5 ani. 

Cei mai pesimişti sunt locuitorii din Muntenia, care nu văd cu ochi buni viitorul apropiat al economiei. Iar acest lucru este valabil indiferent de cât câştigă ei.

La polul opus sunt moldovenii, cei mai încrezători în ceea ce priveşte situaţia economică a ţării. Românii mai cred şi că firmele se vor întrece în acţiuni de marketing în 2011 şi că vom fi ademeniţi cu mai multe reclame, promoţii şi oferte speciale, chiar dacă produsele de pe piaţă vor fi aceleaşi.


×
Subiecte în articol: studiu romani
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close