Antena 3 CNN Economic Biz News Udrea a retras documentul prin se propunea ca unele contracte să fie "secret de stat"

Udrea a retras documentul prin se propunea ca unele contracte să fie "secret de stat"

Udrea a retras documentul prin se propunea ca unele contracte să fie "secret de stat"
Sursa foto: udrea
15 Apr 2010   •   12:01

Elena Udrea a retras de pe site-ul ministerului pe care-l conduce documentul prin se propunea ca unele contracte de achiziţii publice să intre la categoria "secret de stat". Într-un comunicat de presă, Udrea a precizat că acel document a fost postat pe site în februarie 2008, înainte ca ea să preia şi conducerea Ministerului Dezvoltării. Mai mult decât atât, "toate măsurile întreprinse de ministrul Elena Udrea şi toate declaraţiile sale arată preocuparea pentru creşterea transparenţei şi eficienţei procedurilor de achiziţie publică", se mai arată în comunicatul citat.


Un document publicat pe site-ul Ministerului Dezvoltării şi Turismului propunea includerea contractelor de achiziţii pe bani publici la secret de stat. Între timp, Udrea pune mâna pe 1 miliard de euro, pentru construirea a 25 de mii de case la ţară, scrie Jurnalul Naţional
.

Pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului a fost publicat un proiect care instituie două noi şi cel puţin ciudate categorii de contracte - cele pentru care "legea este improprie" şi cele secret de stat.

Contractele pentru care "este improprie aplicarea legii" se referă la cele prin care ministerul condus de Elena Udrea virează bani pentru emisiuni publicitare.

Tot la capitolul contractelor cărora legea le este "improprie" se înscriu cele care au ca obiect cumpărarea şi închirierea de terenuri sau clădiri, ori încheierea contractelor de muncă.

Propunerile de modificare a ghidului de achiziţii publice publicat pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului împarte totodată contractele în "publice", "parţial publice" şi "secret de stat".

Din sărăcie, Guvernul Boc a identificat nu mai puţin de 1 miliard de euro pentru a se putea demara un megaproiect al Elenei Udrea - "Renaşterea satului românesc, 10 case pentru specialişti".

Luni a apărut în Monitorul Oficial ordonanţa de urgenţă prin care programul Elenei Udrea este inclus tot de urgenţă, ca prioritate, în bugetul statului.

Sumele pentru finanţarea programului se ridică la circa 500 milioane de euro, în prima fază, iar costul total pentru toate cele 2.500 de localităţi ar putea ajunge la 1 miliard de euro.

Udrea a susţinut că programul se va derula după principiul primul venit - primul servit, iar finanţarea pentru construcţia acestor case nu va depinde de culoarea politică a primarilor din comunele respective.>

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Elena Udrea
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close