Antena 3 CNN Economic Biz News UE a prezentat proiectul de buget pe 2011

UE a prezentat proiectul de buget pe 2011

UE a prezentat proiectul de buget pe 2011
Sursa foto: euro
28 Apr 2010   •   08:07

Comisia Europeană a realizat proiectul de buget al Uniunii Europene pentru 2011, redresarea economică fiind în centrul cheltuielilor.
Conform proiectului, UE va cheltui 142.6 miliarde de euro în 2011, o creştere de 2,2% faţă de acest an. Din total, circa 64.4 miliarde de euro se vor îndrepta spre acţiuni de redresare economică, cu o creştere de 3.4 procente.


"Scopul proiectului de buget este de a continua promovarea redresării economice împreună cu statele UE, în particular în favoarea celor mai vulnerabile, în actuala post-criză, în timp ce se reflectă la nivel bugetar noua abordare totală a UE pentru crearea de locuri de muncă şi creştere," declara comisarul european pentru programe financiare şi buget, Janusz Lewandowski.
"Proiectul de buget adoptat azi oferă Europei şi cetăţenilor săi mijloacele de a dezvolta o economie pentru viitor: cercetare şi inovaţie... " .

UE va cheltui 42.5 miliarde de euro pe îmbunătăţirea infrastructurii şi comunicaţilor în bloc în 2011, prin aşa numitele fonduri structurale, în timp ce finanţarea pentru cheltuielile de piaţă şi ajutor direct sub PAC sau pentru dezvoltare rurală rămân stabile.

Bugetul mai creşte şi investiţiile în cercetare, dezvoltare şi inovaţie, infrastructură şi capital uman. Fondurile pentru cercetare şi dezvoltare vor creşte cu 13,8 procente la 8.6 miliarde euro.
Cheltuielile administrative ale instituţiilor UE vor rămâne la 8,3 miliarde euro, 5,8 procente din buget.
Bugetul UE pe 2011 este primul sub noul Tratat de la Lisabona, conform căruia se acordă pentru prima dată putere egală Parlamentului European şi guvernelor UE în adoptarea bugetului. De asemenea se simplifică procedura de aprobare.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: UE redresare economica
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close