Antena 3 Economic Biz News Ungureanu: Suntem ţara cu cea mai mică absorbţie de fonduri comunitare din UE

Ungureanu: Suntem ţara cu cea mai mică absorbţie de fonduri comunitare din UE

de M.Z.    |    16 Feb 2012   •   23:25
Ungureanu: Suntem ţara cu cea mai mică absorbţie de fonduri comunitare din UE
Sursa foto: Foto: Intact Images

România este ţara cu cea mai mică absorbţie de fonduri comunitare din UE, o realitate care nu poate fi negată şi care trebuie schimbată prin corectarea deficienţelor, pornind de la relaţionarea cu beneficiarii şi până la rapiditatea de procesare a cererilor acestora, a declarat, joi, prim-ministrul Mihai Răzvan Ungureanu, potrivit Mediafax.

Premierul a convocat astăzi comitetul interministerial pentru a analiza măsurile necesare în plan legislativ şi administrativ prin care să fie îmbunătăţită absorbţia fondurilor europene.

Potrivit datelor prezentate de ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, România a absorbit, până pe 10 februarie, o sumă de 1,211 miliarde euro fonduri structurale şi de coeziune, reprezentând 6,3% din alocarea pentru obiectivul convergenţă.

"Suntem ţara cu cea mai mică absorbţie din Uniunea Europeană. Este o realitate pe care nu o putem nega şi pe care avem obligaţia să o schimbăm. Trebuie corectate deficienţele de ordin structural, pornind de la relaţionarea cu beneficiarii şi până la rapiditatea cu care sunt procesate cererile acestora. Vă cer să vă asiguraţi că asupra oamenilor cu care lucraţi nu planează nicio suspiciune de corupţie", a spus Ungureanu membrilor comitetului.

El a cerut simplificarea procedurilor de verificare a cererilor de rambursare, finalizarea procesului de standardizare a documentelor de achiziţie publică şi accelerarea procesului de consolidare a capacităţii administrative la nivelul autorităţilor de management.

Premierul a avertizat totodată că termenul de 45 de zile stabilit de Guvern pentru procesarea cererilor de rambursare trebuie respectat "cu stricteţe".   

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close