Antena 3 CNN Economic Biz News Vacanţele românilor vor fi mai scurte şi mai ieftine

Vacanţele românilor vor fi mai scurte şi mai ieftine

Vacanţele românilor vor fi mai scurte şi mai ieftine
09 Ian 2009   •   12:57

Criza economică chiar dacă nu i-a atins, i-a speriat pe români. În această iarnă, vânzarea pachetelor turistice de sărbători a fost sub niveul înregistrat în 2007. Astfel, s-a înregistrat o scădere cu 30% pe extern şi 10 procente pe plan naţional, arăta consultantul Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Traian Bădulescu, citat de bloombiz.
Singurele zone care au mai salvat situaţia au fost Valea Prahovei şi zona Moeciu - Bran, care au înregistrat un aflux de turişti în această iarnă.
Tour operatorii români cred că actuala criză ar putea afecta turismul autohton pe o perioadă de circa doi ani, segmentul de business fiind cel mai atins.
Preşedintele ANAT pe regiunea sud, Adrian Voican, crede că turismul intern va fi destul de stabil, dar în ce priveşte plecările în străinătate, românii se vor orienta către vacanţe mai scurte şi mai ieftine "în mare parte din cauză că operatorii aerieni vor fi la rândul lor afectaţi de criză, lucru ce s-ar putea reflecta în preţuri".
Pe de altă parte, specialiştii citaţi sunt optimişti şi cred că în acest an, în cel mai rău caz, piaţa turismului va stagna, dar ar putea şi creşte cu până la zece procente.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ministerul turismului ANAT
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close