Antena 3 CNN Economic Biz News Veniturile a jumătate din români s-au redus din cauza crizei

Veniturile a jumătate din români s-au redus din cauza crizei

Veniturile a jumătate din români s-au redus din cauza crizei
Sursa foto: venituri
15 Iun 2009   •   14:42

Jumătate din români au resimţit negativ efectele crizei economice, iar veniturile lor s-au redus. Potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare GfK, cel mai mare impact a fost resimţit la nivelul câştigurilor extrasalariale. O altă consecinţă este, de asemenea, încasarea cu întârziere a salariului sau chiar scăderea acestuia.

Locuitorii Capitalei percep cel mai puţin efectele crizei economice, în condiţiile în care doar 18% din aceştia recunosc că veniturile le-au fost influenţate de criză. Cea mai dificilă situaţie se resimte în rândul micilor patroni şi liber profesionişti. Mai mult de jumătate dintre ei spun că veniturile lor sunt în scădere.

Potrivit studiului, contextul din România este asemănător celui din Cehia şi Bosnia-Herzegovina. În majoritatea ţărilor din regiune, ponderea celor care au resimţit efectele crizei se situează la 50%. Cel mai puternic afectată este Ungaria, unde peste 70% din populaţie consideră că situaţia financiară s-a înrăutăţit.

Alte consecinţe ale crizei economice sunt încasarea cu întârziere a salariului sau chiar scăderea lui, ambele fiind resimţite de către 9% din români.

De asemenea, faţă de anul trecut, proporţia celor care fac economii a scăzut cu 5% faţă de anul anterior şi a ajuns la 17%.

Antena3

×
Subiecte în articol: venituri romani criza economica
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close