Antena 3 CNN Economic BizSchool. Antreprenoarea din HR care îi învaţă şi pe alţii cum să îşi deschidă o astfel de afacere

BizSchool. Antreprenoarea din HR care îi învaţă şi pe alţii cum să îşi deschidă o astfel de afacere

Ioana Petrea s-a îndrăgostit de Resursele Umane în urmă cu 13 ani. S-a angajat într-o agenţie ca asistent de recrutare, dar ambiţia şi creativitatea ei au propulsat-o rapid în ierarhie.

BizSchool. Antreprenoarea din HR care îi învaţă şi pe alţii cum să îşi deschidă o astfel de afacere
Sursa foto: Antena 3
de Bianca Voinea    |    15 Ian 2022   •   10:00

A ajuns până într-acolo încât viziunea ei depăşea puterea companiei în care lucra de a o implementa, aşa că şi-a luat inima în dinţi şi a pornit pe cont propriu. Şi-a deschis propria firmă şi de 9 ani excelează în HR.

Nu doar că se pricepe la oameni, ci şi inovează constant serviciile pe care le oferă. Antreprenoarea îşi doreşte să schimbe piața din România cu un nou serviciu pe care l-a construit: HR de închiriat.

Ideea a pornit de la faptul că puţine companii mici și mijlocii îşi permit din punct de vedere financiar un departament intern de Resurse Umane. Desigur, la fel de bine, serviciul ei se adresează şi companilor mari, dar nu mai fac faţă cu volumul de muncă pe proiecte punctuale.

Cum funcţionează? Un specialist se va ocupa exclusiv de problema clientului și va folosi brandul lui pentru recrutare. Partea interesantă este că un astfel de expert nu este plătit, ca în cazul în care cineva ar apela la o firmă de recrutare, adică la succes fee, în funcţie de salariul viitorului angajat, ci în funcţie de volumul de lucru.

Adică dacă reușeşte să găsească un candidat după 3 ore, nu va costa mai mult de două sute de lei.

Povestea Ioanei Petrea, dar şi sfaturile ei despre cum poţi începe o astfel de afacere cu un buget infirm le aflaţi din interviul realizat de Bianca Voinea, la BizSchool.

×
Subiecte în articol: BizSchool Ioana Petrea
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close