Antena 3 CNN Economic Cum arată cea mai nouă parte a metroului din București, dată în folosință azi

Cum arată cea mai nouă parte a metroului din București, dată în folosință azi

Metrorex anunță că începând de miercuri sunt date în folosință pentru călători pasajele de legătură în corespondență directă între stațiile Eroilor 1 și Eroilor 2.

Cum arată cea mai nouă parte a metroului din București, dată în folosință azi
Sursa foto: Facebook/Metrorex
de Georgiana Adam    |    15 Mar 2023   •   08:44

Lucrările de adaptare a stației Eroilor 1 fac parte din proiectul "Magistrala 5 de metrou: Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv Valea Ialomiței".

Pasajele deservesc cele două peroane ale stației de metrou Eroilor 1, realizând o legătură între Magistrala 1, Magistrala 3 și Magistrala 5.

Lucrarea ce se dă în folosință este alcătuită dintr-un pasaj longitudinal de 7,80 m lățime și lungime de 120 m, ce face legătura cu accesurile existente ale stației Eroilor 1 și două pasaje transversale de 7,80 m lățime, respectiv 5,00 m lățime și 40 m lungime ce comunică cu pasajul longitudinal și realizează transferul călătorilor dinspre și către stația Eroilor 2. 

Cele două pasaje transversale au în componența lor 12 escalatoare (câte şase pentru fiecare pasaj) și un lift interior, informează Metrorex.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Citeşte şi: Cardurile contactless de la Metrorex pot fi reîncărcate rapid, începând de azi. Noi reguli la compania de transport

Pentru realizarea pasajelor de legătură, peronul stației Eroilor 1 pentru direcția Dristor și Preciziei a fost lărgit de la cinci metri la aproximativ 10 metri.

Pentru distribuția fluxurilor de călători de la nivelul peronului la vestibul, peronul extins dispune de un escalator și o scară fixă într-un capăt (către Opera Națională) și de o scară fixă și lift interior în celălalt capăt (către Spitalul Universitar de Urgență).

Prin darea în folosință a lucrării, stația Eroilor 1 va asigura accesul persoanelor cu deficiențe locomotorii pentru utilizarea rețelei de metrou pe Liniile 1, 3 și 5.

×
Subiecte în articol: metrou
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close