Antena 3 CNN Economic Ce se va întâmpla cu taxele și impozitele în România, după ce Comisia Europeană a recomandat o nouă creștere a acestora

Ce se va întâmpla cu taxele și impozitele în România, după ce Comisia Europeană a recomandat o nouă creștere a acestora

Raport devastator pentru România de la Bruxelles. Comisia Europeană recomandă o nouă creștere a taxelor și impozitelor în țara noastră.

de Laura Dinu    |    26 Mar 2024   •   07:42

După OCDE, FMI şi Banca Mondială, acum Comisia Europeană spune că România ar trebui să crească taxele.

Reprezentanții Comisiei avertizează țara noastră că deficitul bugetar a ratat anul trecut ținta stabilită de Guvern şi, cel mai probabil, şi în acest an va fi mult mai sus.

Toate acestea fac ca ţara noastră să fie mai vulnerabilă din punct de vedere economic, iar îndatorarea, evident, ar putea crește.

Spre exemplu, oficialii europeni spun că recalcularea pensiilor va duce la un deficit de peste 6%, prin urmare România se va împrumuta şi mai mult.

Reprezentanții Comisiei vorbesc în același timp şi despre faptul că pachetul de consolidare fiscală adoptat recent va fi de ajutor, dar este insuficient, este nevoie de mai mult.

Guvernanții promit că anul acesta nu vom avea creșteri de taxe și impozite

Cu toate acestea, guvernanții spun că 2024 este anul în care nu vor fi creșteri de taxe sau impozite.

Şi tot ei ne aduc aminte că reprezentanții acestor instituții pot veni doar cu recomandări, statul nu este obligat însă să le şi implementeze.

×
Subiecte în articol: deficit bugetar creştere taxe
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close