Antena 3 CNN Economic Companii 84% din veniturile Facebook, revendicate de un fost partener de afaceri al lui Mark Zuckerberg

84% din veniturile Facebook, revendicate de un fost partener de afaceri al lui Mark Zuckerberg

84% din veniturile Facebook, revendicate de un fost partener de afaceri al lui Mark Zuckerberg
Sursa foto: Foto: hroot.com
13 Iul 2010   •   14:17

Un bărbat revendică 84% din veniturile totale ale site-ului Facebook, pe baza unui contract semnat în 2003. Acesta susţine că a avut relaţii profesionale cu fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, informează AFP.

Paul Ceglia a depus deja o plângere în instanţă. El susţine că, în urmă cu şapte ani, a semnat un contract cu Zuckerberg potrivit căruia 84% din toate veniturile realizate de reţeaua de socializare din aprilie 2003 şi până în prezent îi revin lui.

Potrivit documentelor din dosar, în 2003, Zuckerberg şi-ar fi luat angajamentul să plătească mii de dolari în schimbul dezvoltării, înainte de 1 ianuarie 2004, a unui site cu numele The face book.

Ceglia susţine că termenii contractului prevăd ca el să primească 1% din valoarea acestuia pentru fiecare zi de întârziere, după data limită de 1 ianuarie 2004. Facebook a început să funcţioneze abia pe 4 februarie 2004, adică 34 de zile mai târziu decât termenul stabilit.

Un purtător de cuvânt al reţelei de socializare susţine că acuzele ?sunt total lipsite de fundament?. Acesta a mai precizat că Facebook nu are voie să facă tranzacţii până la soluţionarea acestui dosar.

În urmă cu un an, compania Facebook a fost evaluată la 6,4 miliarde de dolari.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Facebook
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close