Antena 3 CNN Economic Companii Berceanu: Până în 2011 vor fi finalizate lucrările la două noi tronsoane de autostradă

Berceanu: Până în 2011 vor fi finalizate lucrările la două noi tronsoane de autostradă

Berceanu: Până în 2011 vor fi finalizate lucrările la două noi tronsoane de autostradă
Sursa foto: Radu Berceanu
10 Mar 2009   •   14:21

Ministrul Tranporturilor, Radu Berceanu, a anunţat că, până în anul 2011, vor fi finalizate lucrările la două noi tronsoane de autostradă: Cernavodă - Medgidia şi Medgidia - Constanţa. Radu Berceanu dă asigurări că finanţarea lucrărilor nu reprezintă o problemă, întrucât fondurile vin de la Uniunea Europeană, Banca Europeană de Investiţii şi de la Bugetul de Stat.

Cele două tronsoane de autostradă ar trebui să fie gata în doi ani şi vor lega Cernavodă de Constanţa. O a treia porţiune, centura Constanţei, are termen de finalizare în 2012. Ministerul Transporturilor vrea să urgenteze însă lucrările, astfel încât totul să fie gata până în vara anului 2011.

Totodată, Ministerul a vrut să se asigure că termenele şi condiţiile convenite iniţial vor fi respectate. Iar pentru acest lucru au fost introduse amenzi, dar şi posibilitatea rezilierii unilaterale.

Radu Berceanu a dat asigurări că promisiunea privind construcţia a peste 800 km de autostradă până în 2012 va fi respectată.

În 2009 vor fi finalizaţi peste 70 de kilometri, dintre care 42 de kilometri din autostrada Braşov-Borş, pe tronsonul Câmpia Turzii - Gilău, şi mai mult de 30 din Bucureşti - Ploieşti.

Antena 3

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close