Antena 3 CNN Economic Companii Compania Oltchim ar putea fi lichidată dacă nu va fi privatizată în acest an

Compania Oltchim ar putea fi lichidată dacă nu va fi privatizată în acest an

Compania Oltchim ar putea fi lichidată dacă nu va fi privatizată în acest an
Sursa foto: Foto: Mediafax
10 Mai 2011   •   18:27

În draftului scrisorii de intenţie discutată de Executiv împreună cu FMI, Compania Oltchim Râmnicu Vâlcea va fi trecută în lichidare dacă Guvernul nu vinde până la sfârşitul acestui an pachetul majoritar de acţiuni, deţinut în prezent de stat, conform Mediafax.

Scrisoarea include un calendar cu termene scurte pentru privatizarea combinatului chimic dar este posibilă şi lichidarea, dacă nu se poate finaliza procesul de privatizare: "Dacă privatizarea nu are succes până la sfârşitul anului 2011, firma va fi trecută în lichidare", se mai arată însă în draftul scrisorii de intenţie.

Surse oficiale au declarat în urmă cu câteva zile că Guvernul intenţionează la noul acord cu FMI să privatizeze compania Oltchim.

Directorul general al Oltchim, Constantin Roibu, a salutat marţi decizia Guvernului de a menţine Oltchim pe lista de privatizare.

La finele lunii februarie, Roibu susţinea că privatizarea companiei ar putea fi păguboasă pentru stat, din cauza diferenţei foarte mari dintre activele companiei şi valoarea capitalului social.

×
Subiecte în articol: Oltchim guvern FMI acord
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close