Antena 3 CNN Economic Companii OMV: Nabucco nu va fi construit dacă cererea este scăzută

OMV: Nabucco nu va fi construit dacă cererea este scăzută

OMV: Nabucco nu va fi construit dacă cererea este scăzută
Sursa foto: nabucco
28 Ian 2010   •   14:19

Gazoductul Nabucco nu va fi construit dacă un proces de invitaţie deschisă pentru capacitate în acest an demonstrează că cererea este prea mică, arăta un oficial al OMV, care a precizat totuşi că cererea pare mare.
Pe lângă compania austriacă OMV, în acest proiect mai sunt parteneri Bulgargaz din Bulgaria , Botas din Turcia, RWE din Germania, MOL- Ungaria, şi Transgaz din România, sprijinite de UE.
Consorţiul Nabucco s-a arătat optimist îb legătură cu cererea, dar Werner Auli, şeful pentru petrol şi gaz al OMV, sublinia că piaţa va decide dacă proiectul este viabil comercial şi ar trebui continuat.
"Vom începe procesul de invitaţie în acest an, apoi vom vedea dacă are cerere destul sau nu," arăta Auli .?Dacă nu, Nabucco nu va fi construit, este foarte simplu. Suntem o companie comercială, nu o instituţie. Dacă nu există cerere, nu vom construi conducta" .
Auli arăta că se aşteaptă ca procesul de invitaţie, în care companiile licitează pentru capacitatea conducte, să arate rezultate bune. O decizie privind investiţia va fi luată la finele acestui an.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: transport gaze Nabucco
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close