Antena 3 CNN Economic Companii Petrom a găsit gaze şi ţiţei în Rusia

Petrom a găsit gaze şi ţiţei în Rusia

Petrom a găsit gaze şi ţiţei în Rusia
Sursa foto: petrom
03 Aug 2009   •   12:45

Petrom a descoperit gaze şi ţiţei la sonda de explorare Lugovaya-1, situată în regiunea Saratov din Rusia, iar producţia înregistrată în primele trei straturi ale exploatării se ridică la circa 6.500 barili echivalent petrol/zi (bep/zi), se arată într-un comunicat al companiei petroliere, citat de Mediafax.

"Sonda este inclusă în licenţa Kamenski în regiunea Saratov (Rusia). Sonda Lugovaya-1 a fost forată la o adâncime de 3.882 metri. Primele teste sunt foarte încurajatoare, arătând o rată de producţie de peste 2.500 bbl/zi ţiţei. Două formaţiuni de gaze au produs împreună 550.000 metri cubi/zi gaze precum şi 75 metri cubi/zi de condensat (4.000 bep/zi)", precizează comunicatul.

În 2006, Petrom intra pe piaţa din Rusia prin achiziţia unui pachet majoritar de 74,9% din Ring Oil Holding & Trading Ltd. Împreună cu acţionarul minoritar, a explorat opt blocuri în regiunea Saratov, localizată la aproximativ 1.000 kilometri sud-est de Moscova şi două în zona Komi, la aproape 1.200 kilometri nord-est de Moscova.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Petrom Rusia
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close