Antena 3 Economic Companii Proiect iniţiat de Ministerul Transporturilor: CFR Marfă şi Tarom, privatizate

Proiect iniţiat de Ministerul Transporturilor: CFR Marfă şi Tarom, privatizate

de Antena3.ro    |    18 Iul 2011   •   11:18
Proiect iniţiat de Ministerul Transporturilor: CFR Marfă şi Tarom, privatizate Foto: Mediafax
20% din companiile Tarom şi CFR Marfă ar putea fi vândute fie către un investitor strategic, fie pe bursă, se arată într-un proiect de hotărâre de Guvern iniţiat de Ministerul Transporturilor. Restructurarea căilor ferate din România va fi posibilă odată cu acordarea unui ajutor de stat care să permită reducerea datoriilor, a declarat Anca Boagiu, citată de Adevărul.

Ministerul Traonsporturilor a postat pe site-ul propriu două proiecte de hotărâre de guvern privind vânzarea unor pachete de 20% din Tarom şi CFR Marfă până la sfârşitul anului 2011. Potrivit documentului, acţiunile celor două societăţi vor fi fie listate la bursă printr-o ofertă publică iniţială, fie vândute către un investitor.

În ceea ce priveşte compania Tarom, va fi selectat consultantul juridic şi banca de investiţii care să gestioneze o ofertă publică iniţială, până la finele lunii septembrie. De asemenea, începând cu luna decembrie, Tarom va avea management privat.

Privatizarea totală a CFR Marfă va fi executată în momentul în care “condiţiile de piaţă vor acest lucru",

Guvernul s-a angajat în faţa FMI să ia măsuri pentru eficientizarea companiilor feroviare, printre care reducerea personalului şi majorarea tarifelor, şi să vândă acţiuni deţinute de stat la mai multe companii, inclusiv CFR Marfă şi Tarom.


 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close