Antena 3 CNN Economic Companii Români care dezvoltă România. Pioner al imagisticii medicale în România

Români care dezvoltă România. Pioner al imagisticii medicale în România

De cum l-am întâlnit pe doctorul Adrian Şanta de la Clinica Medlife Polisano din Sibiu, am avut sentimentul că am deschis o enciclopedie. Deşi are doar 59 de ani, medicul a purtat extrem de multe bătălii pentru dezvoltarea radiologiei şi imagisticii medicale româneşti.

Români care dezvoltă România. Pioner al imagisticii medicale în România
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
22 Ian 2020   •   14:15

La început, ca orice tânăr pe băncile facultăţii, a legănat visul chirurgiei, dar s-a răzgândit după două luni de practică într-o sală de operaţii. Şi-a dat seama că i se potriveşte mai bine partea tehnică a medicinei.

În 2013, medicul ginecolog Ilie Vonica a deschis spitalul european Polisano Sibiu.

La acel moment, tomograful era singurul şi primul din ţară cu 128 de secţiuni pe rotaţie.

În 2017 grupul Medlife a preluat Clinica Polisano Sibiu, iar doctorul Şanta recunoaşte că mişcarea a fost primită cu emoţii.

Ba mai mult, aici are ocazia să îşi pună în aplicare cunoştinţele lucrând pe cele mai performante aparate de investigare medicală şi nu se opreşte nici măcar când este la clinică.

Microbul fotografiei a pus stăpânire pe familia Şanta, aşa că nu ratează ocazia de a pleca în locuri ascunse ale Planetei.

Doctorul Şanta nu cunoaşte idea plictisului. E un om activ, mereu în mişcare. Şi tot în mişcare vede şi medicina românească privată de aici înainte.

 

 

×
Subiecte în articol: adrian santa polisano medlife Sibiu
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close