Antena 3 CNN Economic Companii Sute de antreprenori români, puși să returneze ajutorul de stat nerambursabil acordat în lockdown, la începutul pandemiei COVID-19

Sute de antreprenori români, puși să returneze ajutorul de stat nerambursabil acordat în lockdown, la începutul pandemiei COVID-19

Sute de antreprenori români sunt puși să returneze ajutorul de stat acordat în perioada pandemiei de COVID-19. Este vorba despe o sumă de 2.000 de euro dată întreprinderilor mici și mijlocii de Guvernul României.

Sute de antreprenori români, puși să returneze ajutorul de stat nerambursabil acordat în lockdown, la începutul pandemiei COVID-19
Sursa foto: Pixabay.com
de Mia Lungu    |    Gabriela Mladin    |    14 Dec 2022   •   16:23

Deciziile de recuperare a fondurilor nerambursabile conțin și penalități, pe lângă suma care reprezenta ajutorul nerambursabil, statul solicită și penalități. Oamenii amenință cu dosar de judecare colectivă. 

De luna trecută, antreprenorii care au beneficiat de ajutor de stat în lockdown-ul din perioada pandemiei de Covid-19, au început să primească decizii de recuperare a sumelor.

Statul le-a oferit 2000 de euro, ajutor pentru plata chiriilor și a funcționării firmelor în perioada de lockdown. Acum, statul vrea banii înapoi cu tot cu penalități. O astfel de decizie a primit și un tânăr din Târgu Jiu care deține o firmă de foto-video. 

Selecția de eligibilitate s-a făcut pe o platformă a Ministerului Antreprenoriatului și Turismului. 

Atunci totul a fost în regulă, iar banii au fost virați imediat. Cu acești bani, tânărul antreprenor Florin Rotaru și-a achitat chiria și alte plăți pentru ca afacerea să nu fie închisă. Acum, trebuie să restituie statului suma integrală plus penalități, calculate chiar din prima zi a acordării ajutorului de stat nerambursabil. 

Ca el sunt foarte mulți tineri din țară care s-au trezit cu astfel de decizii. Și-au făcut chiar un grup pe o rețea de socializare în care se mobilizează pentru o cerere de judecată colectivă.

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close