Antena 3 CNN Economic Companii Compania de mașini care suspendă livrările pentru 10 modele, pe plan global

Compania de mașini care suspendă livrările pentru 10 modele, pe plan global

Un anumit brand de mașini va suspenda livrările pe plan global, pentru zece modele, după ce acestea au întâmpinat probleme la testare.

Compania de mașini care suspendă livrările pentru 10 modele, pe plan global
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    29 Ian 2024   •   15:26

Compania auto Toyota a anunțat că va suspenda livrările pentru 10 dintre modelele sale, la nivel global.

"A existat o lipsă de comunicare cu Toyota Motor şi nu a fost suficientă coordonare în privinţa proceselor de testare şi a procedurilor care ar fi trebuit urmate”, a explicat preşedintele Toyota Industries, Koichi Ito, la o conferinţă de presă.

Problema certificării este cea mai recentă problemă care afectează Toyota, după ce luna trecută filiala Daihatsu Motor a anunțat că majoritatea vehiculelor sale nu au fost testate în mod corespunzător în ceea ce privește siguranța în caz de coliziune și că producătorul auto a manipulat rezultatele unor teste care datează încă din 1989.

Citește și: Topul mărcilor de mașini vândute cel mai des cu kilometrajul dat înapoi, în România

Prin urmare Motor, Daihatsu oprește livrările și suspendă operațiunile cel puțin până în luna februarie. Printre modelele care vor fi suspendate se află camionul Hilux, SUV-urile Land Cruiser 300, Lexus LX500D şi Fortuner, vehicul cu utilizare multiplă Innova şi camioneta Hiace, transmit Reuters și Kyodo.

Comisia implicată în problema Toyota Industries a descoperit nereguli în timpul testelor de putere-putere pentru trei modele de motoare. În total, 10 modele de mașini folosesc aceste motoare la nivel global, inclusiv șase în Japonia, potrivit companiei. Printre acestea se numără Land Cruiser Prado, Land Cruiser 300, Fortuner și Hilux.

Ministerul Transporturilor din Japonia a anunţat că va demara marţi o investigaţie la fabrica Hekinan deţinută de Toyota Industries în prefectura Aichi, unde compania produce maşini şi motoare, potrivit cnn.com.

×
Subiecte în articol: Toyota masini livrari
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close