Antena 3 CNN Economic Companii Vinci-Aktor a renunţat la contractul de concesionare pentru autostrada Comarnic-Braşov

Vinci-Aktor a renunţat la contractul de concesionare pentru autostrada Comarnic-Braşov

Vinci-Aktor a renunţat la contractul de concesionare pentru autostrada Comarnic-Braşov
Sursa foto: Vinci-Aktor
14 Apr 2010   •   15:30

Consorţiul franco-elen Vinci-Aktor a renunţat la contractul de concesionare pentru autostrada Comarnic-Braşov. Firmele de construcţii au informat oficial, printr-un document, Compania de autostrăzi că nu mai continuă contractul în valoare de valoare de 1,5 miliarde de euro.

"Vinci Concession, Vinci Construction Grand Projets, Aktor Concession şi Aktor, acţionând în calitate de investitori în baza contractului de concesiune, prin prezenta ia act şi aprobă încetarea contractului prin denunţarea unilaterală de către concesionar, şi în consecinţă, toate societăţile se consideră eliberate de oricare dintre şi toate obligaţiile şi/sau răspunderile în bază sau în legătură cu contractul de concesiune, cu efect imediat de la data transmiterii prezentei notificări", se arată într-o notificare trimisă Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, citată de Mediafax
.


Finanţarea pentru realizarea a 55 de km de autostradă ar fi trebuit să fie găsită în 90 de zile de la încheierea contractului iniţial. Tot în cele trei luni ar fi trebuit încheiat un act adiţional în care să fie incluse modificările apărute între timp. Termenul expiră azi.

Statul s-a străduit mai bine de doi ani să găsească un concesionar pentru autostradă şi ar fi pus în situaţia să reia pentru a treia oară procedurile pentru construirea autostrăzii spre munte.

Antena3

×
Subiecte în articol: autostrada comarnic Brașov
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close