Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 3 sfaturi pentru a amenaja cu succes o baie în stil minimalist

3 sfaturi pentru a amenaja cu succes o baie în stil minimalist

Între tendință decorativă și filosofie de viață, minimalismul pare să fie o alegere durabilă pentru interioarele noastre. Principiul acestui stil decorativ rafinat: un spațiu deschis, luminos, ordonat, în care să te simți bine...

3 sfaturi pentru a amenaja cu succes o baie în stil minimalist
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Feb 2023   •   14:24

Și este un stil ce pare a fi creat special pentru băile noastre! Decorul minimalist are avantajul de a fi extrem de relaxant pentru ochi, dar și pentru minte. Este deci ideal pentru a te bucura de o baie propice relaxării, în care să-ți fie drag și ușor să ai grijă de starea ta de bine! Iată câteva idei care te pot ajuta să amenajezi o baie în stil minimalist în care să te simți mereu răsfățată!

  1. Sortarea și organizarea sunt elemente cheie

O baie minimalistă este garanția unui spațiu liber în care te vei organiza mai ușor. În acest scop, începe prin a sorta toate produsele pe care ai reușit să le acumulezi de-a lungul anilor. Poate fi vorba de sticle de gel de duș aproape goale, farduri sau medicamente. Scăpăm de tot ce nu ne mai este de folos în viața de zi cu zi și ne eliberăm rafturile și unitățile de depozitare. Imediat, camera respiră, trebuie doar să o reamenajăm, acum că pare mai spațioasă și mai aerisită.

Într-un spațiu mai bine organizat, nu vei mai pierde timpul căutând produse de curățenie sau cosmetice. Dacă ai un loc pentru fiecare lucru, de exemplu pentru prosoape, rezerve de săpun, gel de duș, șampon, precum și pentru hartia igienică sau pachetul cu șervețele umede, atunci viața ta va fi mult mai ușoară.

  1. Decorarea și depozitarea merg mână în mână

Este foarte posibil să faci să rimeze designul și minimalismul. Mizează pe mobilier funcțional și spațiu de depozitare din belșug care îți va permite să eliberezi cât mai mult loc. Alege materiale pe cât de estetice, pe atât de solide, cum ar fi lemnul, marmura sau chiar betonul, de exemplu. Evită culorile închise, dar și albul strălucitor și steril. În schimb, pariază pe diferite nuanțe și tonuri deschise. Albul murdar, rozul pudră sau griul șoricel vor adăuga o dimensiune zen camerei tale de baie. Joacă-te cu luminozitatea camerei, alegând o sursă frumoasă de lumină naturală sau un corp de iluminat bine conceput. În cele din urmă, optează pentru transparență cu ajutorul pereților de sticlă pentru duș, de exemplu.

  1. Simplitatea și funcționalitatea sunt sinonime cu minimalismul

În ceea ce privește decorarea interioară, minimalismul înseamnă cu siguranță simplitate, dar nu neapărat fără stil. Pentru o baie de designer, trendul minimalist se traduce prin mobilier de depozitare și elemente sanitare cu linii contemporane. Lavoar, oglinzi de perete, cabină de duș, căzi de baie, rafturi de perete, tot mobilierul de baie contribuie vizual la ideea acestui stil, așadar trebuie ales cu grijă. Te poți mulțumi cu elementele esențiale pentru a decora baia ca să economisești mai mult spațiu, fără a neglija partea funcțională. Cada, cabina de duș, o oglindă mare și unitatea de chiuvetă sunt adesea singurele elemente prezente într-o baie modernă. Importanța amenajării băii este așadar crescută, mai ales dacă este vorba despre o baie mică. Pentru a pune la punct o baie modernă cu puțin mobilier, toate elementele decorative trebuie să aibă un design cochet și finisaje frumoase, în perfectă armonie.

Minimalismul este o tendință foarte populară, iar decorul băii tale nu are de ce să facă excepție. Așadar, îndrăznește să-ți amenajezi baia în acest stil pentru a-ți oferi momente de răsfăț, relaxare și o stare de bine în fiecare zi!

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Drogurile - bomboane cu care traficanții vânează copiii
x close