Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 4 sfaturi utile înainte de a purta pentru prima dată lentile de contact

4 sfaturi utile înainte de a purta pentru prima dată lentile de contact

Înlocuirea ochelarilor de vedere cu lentile de contact îți oferă o serie de beneficii, precum un câmp vizual mai amplu, fără reflexii deranjante și tratarea mai eficientă a anumitor afecțiuni oculare.

4 sfaturi utile înainte de a purta pentru prima dată lentile de contact
Sursa foto: Pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Noi 2022   •   15:08

Totodată, lentilele de contact permit utilizarea în orice condiții meteorologice, sunt o alegere practică în cazul în care obișnuiești să faci sport și pot fi purtate strict din motive estetice.

Totuși, folosirea lentilelor de contact poate părea un proces destul de dificil, mai ales la început. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să ai o experiență cât mai plăcută atunci când începi să folosești lentile de contact.

Mergi la un consult specializat

Tipul de lentile de contact potrivite pentru tine se stabilește în funcție de dioptrie, de modul de purtare - zilnică sau continuă - dar și de perioada de utilizare. Există lentile de contact de unică folosință, dar și modele cu utilizare lunară, bilunară, trimestrială sau anuală. De aceea, pentru a determina ce opțiune ți se potrivește, ai nevoie de un consult specializat. Fie că ești în căutare de lentile de contact în București sau în țară, este recomandat să ceri ajutorul unui optometrist în alegerea acestora.

Respectă regulile de igienă

Atunci când vrei să folosești lentile de contact, respectarea regulilor de igienă este esențială pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor sau apariția infecțiilor oculare. Pentru a te pregăti de aplicarea lentilelor de contact, spală-ți mâinile cu apă și săpun și usucă-le complet înainte de a atinge lentilele.

Utilizează soluția adecvată pentru curățarea și depozitarea lentilelor și nu folosi niciodată apă pentru a le clăti. Este important să înlocuiești soluția în care păstrezi lentilele după fiecare utilizare și să optezi pentru o nouă cutie de depozitare după cel mult 3 luni.

Verifică dioptria și poziția lentilelor înainte de a le introduce

În cazul în care ai dioptrii diferite la fiecare ochi, este necesar să verifici dioptria înscrisă pe ambalaj înainte de a introduce lentila în ochi. Dacă lentilele sunt reutilizabile, folosește de fiecare dată același compartiment pentru păstrarea fiecărei lentile și astfel vei evita orice confuzie.

De asemenea, înainte de aplicare trebuie să verifici dacă lentila are poziția corectă sau este întoarsă pe dos. Ține lentila pe vârful degetului și uită-te cu atenție la marginile acesteia. Dacă sunt îndreptate către interior, lentila este în poziția corectă și poți continua aplicarea.

Folosește ambele mâini pentru aplicare și exersează

Pentru că introducerea lentilelor să fie cât mai ușoară, folosește mâna nedominantă pentru a ține pleoapa deschisă. Ține lentila pe degetul arătător sau mijlociu al mâinii dominante, îndreaptă-ți privirea înainte sau în sus și introdu cu atenție lentila în ochi. 

Apoi închide pleoapa și clipește de câteva ori pentru ca lentila să se așeze cât mai bine. Exersează acești pași de câteva ori, mai ales la început, pentru a descoperi ce poziție a degetelor și a pleoapei funcționează cel mai bine pentru tine.

Folosirea lentilelor de contact poate necesita ceva mai multă atenție la început, însă dacă respecți câteva indicații de bază te vei putea bucura de toate beneficiile oferite de acestea. Discută cu un specialist pentru mai multe sfaturi personalizate, asigură-te că menții o igienă cât mai bună și vei descoperi confortul oferit de lentilele de contact în cel mai scurt timp.

#BBD0E0 »

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close