Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Alegerea bijuteriilor în funcție de eveniment. Ce să porți

Alegerea bijuteriilor în funcție de eveniment. Ce să porți

Dintre toate accesoriile, bijuteriile sunt cele care au puterea inegalabilă de a transforma orice outfit într-unul excepțional.

Alegerea bijuteriilor în funcție de eveniment. Ce să porți
Sursa foto: Pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Iun 2022   •   13:46

Ele vin perfect în completarea pieselor vestimentare și pot oferi lookului un aspect rafinat, elegant, modern sau creativ, în funcție de intenția ta.

De aceea, indiferent de genul evenimentului la care urmează să participi, experții în fashion recomandă să nu omiți accesoriile, dar să le alegi întotdeauna pe cele potrivite.

Iată pentru ce să optezi în funcție de fiecare tip de eveniment!

O petrecere tip cocktail în grădină

Dacă ai fost invitată la o petrecere semiformală, cu un cod vestimentar „cocktail”, cea mai potrivită ținută este cea pe bază de rochie lejeră, de lungime medie, asortată cu o pereche de sandale cu sau fără toc. Acest gen de outfit se pretează perfect unui eveniment în aer liber, în grădină sau la piscină.

Optează pentru un material moale și un pattern floral sau pentru o nuanță veselă, pastelată. Apoi, adaugă ținutei un plus de farmec folosind bijuterii cu pietre semiprețioase, alese în funcție de culoare sau chiar de zodie. Acestea vor oferi outfitului mai multă eleganță, dar și un aspect inedit și original, care te caracterizează.

O petrecere tematică sau un eveniment cu dress code

În cazul în care mergi la o petrecere tematică, unde trebuie să respecți codul vestimentar cât mai mult, bijuteriile pot fi folosite pentru a potența efectul general al outfitului.

De exemplu, dacă ai de respectat un cod cromatic, poartă bijuterii din aur sau argint care să complimenteze culoarea respectivă. Dacă este vorba despre o nuanță rece, alege argintul sau aurul alb, iar dacă nuanța este caldă, poartă aur galben.

În cazul în care tema este ieșită din comun și presupune o costumație creativă, rezumă-te la bijuterii simple, minimaliste sau, din contră, alege inele și cercei potriviți temei.

Un eveniment de business sau petrecerea companiei

Evenimentele de business implică, de cele mai multe ori, o ținută elegantă cu elemente office. Poți purta cu încredere o rochie simplă și un sacou cambrat, o pereche de pantaloni eleganți cu tocuri stiletto și o cămașă feminină sau o fustă conică, un top decoltat și o pereche de pantofi cu toc mediu.

Nuanțele pot fi neutre, poți alege o ținută all black pentru eleganța supremă sau chiar all white. În acest context, bijuteriile sunt cele care vin să ofere unei ținute clasice acel strop de farmec și originalitate.

La acest capitol, poți fi oricât de versatilă. Poartă cercei cu pietre prețioase și un inel asortat, un colier statement sau o combinație fină de cercei și medalion din același set.

Poți opta pentru aur galben sau alb, dar și pentru pietre colorate, dacă ținuta are nevoie de o pată de culoare.

O nuntă sau un botez

Nunțile și botezurile implică, de cele mai multe ori, o ținută elegantă, tip ballroom, pe bază de rochii lungi și vaporoase sau rochii scurte și feminine.

Dacă vrei să arăți impecabil la un astfel de eveniment, lasă bijuteriile minimaliste acasă și optează, în schimb, pentru cercei supradimensionați sau coliere statement. Atenție! Acestea nu trebuie purtate împreună, căci vei aglomera vizual zona superioară, iar efectul nu va fi unul plăcut.

După ce alegi o pereche de cercei sau un colier, completează ținuta cu inele sau brățări elegante, în ton cu outfitul.

Acestea fiind spuse, oriunde ai merge și la orice eveniment ai participa anul acesta, urmează sfaturile de mai sus și alcătuiește o ținută completă, impecabilă, care va fi admirată de toți invitații. Selectează cu atenție bijuteriile și asigură-te că acestea sunt potrivite contextului, dar și pieselor vestimentare. Recomandările de mai sus îți vor fi, cu siguranță, de folos!

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close