Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Care sunt avantajele sobelor pe lemne într-o locuință

Care sunt avantajele sobelor pe lemne într-o locuință

Se pare că în ultima perioadă oamenii se întorc din ce în ce mai mult la origini. Stilul rustic spre exemplu îl putem găsi acum majoritatea caselor din România, sobele pe lemne, șemineele și chiar unele obiecte vestimentare care ne duc cu gândul la vremurile de altădată.

Care sunt avantajele sobelor pe lemne într-o locuință
de Georgiana Adam    |    09 Mar 2022   •   13:21

Inclusiv ca spațiul de locuit, oamenii optează pentru case în detrimentul apartamentelelor. Au mai mult spațiu, pot deține o curte și o grădină unde pot recolta orice își doresc. Atunci când vine vorba despre confort, acesta poate fi creat la fel de simplu cu toate utilitățile necesare. Oamenii optează inclusiv pentru sobe pe lemne fiind și mai avantajoase din punct de vedere financiar, dar vin și cu o serie de alte beneficii.

Sobele pe lemne, în topul căutărilor

Sobele pe lemne au fost utilizate încă din cele mai vechi timpuri pentru încălzirea locuințelor și iată că și astăzi sunt unul dintre principalele surse de căldură în majoritatea caselor din România. În magazinul online fornello.ro cei interesați pot găsi o gamă variată de sobe și șeminee pe lemne la prețuri accesibile.

Acestea sunt în topul căutărilor pentru că sunt comparate cu alte mijloace de căldură din punct de vedere financiar. Sunt mult mai accesibile la preț, desigur depinde și de modelul ales. În plus, pentru că sunt pe lemne, permit un control direct asupra cantității de combustibil utilizat. Lemnele sunt de asemenea mai convenabile la preț și în funcție de esența de lemn, acestea asigură căldură chiar și în cele mai geroase zile din iarnă. Iar dacă ne referim la mediul înconjurător, sunt mai puțin poluante decât gazele.

Sobele pe lemne sunt în topul căutărilor și pentru faptul că în momentul de față se găsesc pe piață modele create special pentru a reține cât mai mult căldura și de a o degaja în locuință. Mai mult decât atât, sunt și mai rezistente fiind create din materiale de calitate. Acestea sunt destinate în special pentru camerele de dimensiuni mai mici, casele sau cabanele de la munte.

Ce găsim în gama de produse de la Fornello

Fornello este un magazin complex unde putem găsi o gamă variată de produse de bricolaj, sisteme de apă, obiecte sanitare, cât și cele termice. În cea din urmă categorie putem opta pentru:

  • șemineu pe lemne - poate fi utilizat pentru încălzirea spațiilor închise precum birouri, camere de zi, restaurante. Puterea de încălzire diferă în funcție de combustibilul folosit - cărbune inferior sau lemn. Este dotat cu un regulator de aer care ajută la presiunea densității de ardere. Are de asemenea o putere termică de 7-8 Kw. Șemineul este dotat cu o căptușeală de șamotă, fiind un material care determină creșterea temperaturii. Totodată, datorită șamotei, consumul de lemne va fi redus.

  • șemineu combustibil solid - acest tip de șemineu poate fi racordat la un cazan folosit pentru încălzirea apei, cât și la calorifere. Este recomandat pentru acele camere de dimensiuni mai mari pentru că are un randament foarte bun. Șemineul poate fi încălzit cu lemne, cărbuni reduși caloric și brichete din lemn.

  • sobă combustibil solid - această sobă poate fi utilizată pentru încălzirea spațiilor mai mici și se poate folosi lemne sau cărbune inferior.

Acestea sunt doar câteva dintre modele ce pot fi găsite în magazinul Fornello. Sunt accesibile la preț, unele fiind și la reducere.

Aceste șeminee și sobe pe lemne au de asemenea și rol estetic ce pot fi integrate cu ușurință acolo unde predomină stilul rustic și industrial. Sunt elegante, au un design plăcut și pot schimba complet orice decor.

Descoperiți gama de produse de la Fornello și alegeți produsul de care aveți nevoie.

Date de contact:

[email protected]

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close