Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cămin bătrâni - Îmbunătățește calitatea vieții seniorilor

Cămin bătrâni - Îmbunătățește calitatea vieții seniorilor

De multe ori, cazarea într-un cămin bătrâni reprezintă cea mai bună soluție atât pentru seniori, cât și pentru persoanele apropiate lor.

Cămin bătrâni - Îmbunătățește calitatea vieții seniorilor
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Iun 2022   •   11:55

Abordarea unui astfel de subiect sensibil trebuie să fie una empatică și să aibă la bază o documentare amănunțită. Astfel, le poți explica celor dragi ajunși la vârsta pensionării de ce apelarea la servicii specializate de îngrijire este necesară.

O asemenea discuție poate genera apariția sentimentului de abandon sau depresiei. De aceea, recomandat este să analizezi atent comportamentul și nevoile bătrânului, apoi să abordezi varianta unui azil de batrani in Bucuresti. De asemenea, pentru a diminua apariția sentimentelor negative, încearcă să-l incluzi cât mai mult pe senior în luarea unei decizii.

Cum îți dai seama că este necesară cazarea într-un cămin bătrâni?

Odată ce ajunge la o vârstă mai înaintată, o persoană are nevoie de supraveghere atentă din partea celor din jur. Este recomandat să le oferi atenție sporită persoanelor vârstnice din viața ta. Astfel, poți observa diferite semne care indică nevoia cazării într-un centru specializat:

  • Imposibilitatea asigurării igienei personale - Încet vârsta îți poate aduce dificultăți de mobilitate și deplasare. Astfel, celor ajunși în perioada pensionării le poate fi greu să aibă grijă de ei înșiși. Ei pot avea nevoie de cineva care să le asigure igiena personală în permanență sau doar să îi ajute cu anumite activități. Un cămin bătrâni devine o alternativă ideală în asemenea cazuri.
  • Îngrijirea precară a propriei locuințe - Locuința neîngrijită a vârstnicilor poate indica fie imposibilitatea de a desfășura activități de curățenie, fie stări de singurătatea sau chiar depresie. Mediul în care seniorul trăiește poate spune foarte multe despre sănătatea lui fizică și mentală. Mai ales, în urma pierderii partenerului de viață, sentimentele negative sunt foarte prezente.
  • Neglijarea tratamentului medicamentos - Cei vârstnici pot uita sau pot prezenta semne ale unor afecțiuni ce prezintă pierderi de memorie. Așadar, va trebui ca administrarea medicamentației să fie făcută de o persoană apropiată. Dacă nu dispui de un program avantajos, care să-ți permită supravegherea seniorului pe termen lung sau o ingrijire paliativa a batranului, un astfel de centru poate reprezenta un ajutor de încredere.
  • Izolare de restul persoanelor - Un prim semn al sentimentelor negative sau al depresiei îl poate reprezenta izolarea față de restul persoanelor din jur. Este destul de ușor de observat, mai ales dacă vârstnicul obișnuia să iasă la plimbări și să comunice cu persoanele din jurul tău. Apariția unor astfel de stări poate avea la bază pierderea unei persoane dragi sau simpla înaintare în vârstă.
  • Nu poate realiza sarcini de zi cu zi - Imposibilitatea realizării unor sarcini comune precum prepararea mâncării este un semn clar al necesității unor îngrijiri permanente. De multe ori poate că ne-am dori să dispunem de timpul necesar, însă jobul și copiii nu ne permit. Astfel, căminul reprezintă o variantă ce vine în ajutorul ambelor părți.

Ce beneficii poate aduce un cămin bătrâni?

După observarea nevoii serviciilor specializate de îngrijire și purtarea unei discuții despre cazarea într-un cămin bătrâni urmează etapa selecției. Înainte de a trece la căutări, trebuie să știi ce beneficii poate aduce un cămin premium în viața seniorului:

  • Contribuie la creșterea calității vieții
  • Sănătatea fizică și psihică a vârstnicilor este ținută sub observație de către specialiști
  • Pot avea șansa de a cunoaște persoane de vârste apropiate cu care să-și împărtășească experiențele de viață
  • Au parte de un mediu prietenos și îngrijit
  • Personal calificat le stă la dispoziție în permanență

Așadar, varianta unui centru bătrâni este indicată pentru orice senior ce-și dorește o perioadă a bătrâneții plăcută. Sunt puse la dispoziție programe special gândite în funcție de nevoile și dorințele celor cazați. Căminul LUXAB poate deveni următoarea locuință a persoanelor dragi ție - părinți, bunici.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close