Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Caracteristicile stilului modern în amenajările interioare

Caracteristicile stilului modern în amenajările interioare

Când spui stil modern, primul gând este acela că este vorba de ceva „în tendințe”. Numai că, în cazul amenajărilor interioare, acest stil este diferit de cel caracteristic momentului prezent, contemporan.

Caracteristicile stilului modern în amenajările interioare
Sursa foto: Unsplash.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Mai 2022   •   14:34

Stilul modern a apărut, de fapt, la finalul secolului al XIX-lea și a continuat să se dezvolte și definească până spre jumătatea secolului XX. Descoperă-i principalele caracteristici în rândurile de mai jos!

1. Linii clare 

Un prim aspect este acela că stilul modern pune accent pe liniile bine definite, clare, neîntrerupte, propunând renunțarea la rotunjimi. 

Cum poți obține un astfel de efect fără prea mult efort? Prin intermediul unui covor cu imprimeu geometric. Există numeroase variante de covoare moderne deosebite, care să îmbrace frumos spațiul casei tale, fie că este vorba despre dormitor sau despre living. 

De asemenea, optează pentru obiecte de mobilier și decorațiuni interioare care descriu linii drepte, specifice acestui stil de amenajare interioară. Un exemplu în acest sens este fotoliul LC3 creat de celebrul Le Corbusier, un produs pe care îl vei adora din punct de vedere al confortului oferit. 

2. Funcționalitate înainte de design

A doua caracteristică a stilului modern este aceea că funcționalitatea primează înaintea designului. Se mizează pe elemente de mobilier care să răspundă corect nevoilor spațiului, dar, în același timp, să asigure un aspect aerisit, lipsit de aglomerație.

Nimic nu va încărca inutil o locuință amenajată într-un astfel de stil și fiecare obiect va trebui să își „justifice” prezența în spațiul casei. Totul va fi ales cu grijă, având mereu în minte necesitățile reale ale celor care locuiesc în respectivul imobil, inclusiv din punct de vedere al activităților care urmează să se desfășoare în interiorul casei.

3. Lumina naturală

Locuințele amenajate în stil modern au, de obicei, ferestre mari și înalte, astfel încât să permită luminii naturale să pătrundă cu ușurință și să însuflețească spațiul. Jocul razelor de soare creează el însuși un decor în continuă mișcare pe parcursul zilei. 

Este un stil extrem de apreciat de persoanele care sunt atrase de natură și care aleg să trăiască în perfectă armonie cu aceasta. Mai mult decât atât, este în acord perfect și cu grija față de mediu. Astfel, poți reduce amprenta de carbon, nemaifiind nevoie de consum suplimentar de energie.

4. Culori neutre

Când vine vorba despre paleta de culori, în stilul de design modern se folosesc decoruri monocromatice și culori neutre care amintesc din nou de natură și fac legătura cu aceasta. Exemple în acest sens sunt griurile și bejurile, albul sau nuanțele pastel, toate pentru un decor care să accentueze luminozitatea spațiului. 

Un alt rol al paletei cromatice este acela de a crea o senzație de armonie și echilibru: un fel de „liniște” vizuală. Folosește o singură culoare, iar apoi adaugă tonuri mai închise sau deschise care se vor regăsi în elementele de decor. Astfel, ai posibilitatea de a alege un covor brun, cu o textură bogată, draperii crem, o lenjerie de pat bej și perne decorative camel. 

De asemenea, optează pentru materiale din fibre naturale, mobilier din lemn nevopsit sau metal.

5. Open space

O altă caracteristică a acestui stil de design interior este preferința pentru o amenajare open space, în defavoarea pereților despărțitori. Totuși, spațiile sunt ușor delimitate prin intermediul pieselor de mobilier. 

De exemplu, o canapea va împărți livingul în zona de socializat și spațiul dedicat servirii mesei. O altă idee de compartimentare elegantă este așezarea unui corp lung de bibliotecă, fără picioare, direct pe podea, astfel încât să delimitezi livingul și biroul. 

În concluzie, stilul modern de amenajare interioară este unul în care simplitatea și funcționalitatea primează, decorul este redus la minim, iar accentul se pune pe luminozitate. Alegerea culorilor neutre și existența ferestrelor generoase creează senzația că natura continuă firesc în interiorul casei. Dacă și tu te vezi locuind într-un interior cu astfel de caracteristici, atunci cu siguranță stilul modern este pentru tine

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close