Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Ai vizitat aceste comori ascunse din România?

Ai vizitat aceste comori ascunse din România?

Țara noastră este bogată în peisaje pitorești și are o istorie fascinantă, care și-a lăsat adânc amprenta asupra multor colțuri care merită să fie descoperite.

Ai vizitat aceste comori ascunse din România?
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Iul 2023   •   00:03

De la mănăstiri izolate, până la castele înconjurate de mister și sate rurale pitorești, există o mulțime de destinații ascunse în România, pe care trebuie să le vezi cel puțin o dată în viață.

Cascadele cristaline, în care natura abundă de frumusețe, și peisajele din nordul țării îi fac chiar și pe cei mai îndepărtați turiști să vină la noi în țară.

Chiar dacă nu ai în plan o escapadă sau nu ai planuri pentru timpul liber, o ieșire de o zi este ideală pentru a vedea cu ochii tăi câteva dintre locurile de poveste, care nu sunt tocmai atât de turistice.

Canionul cu șapte scări

Cu o lungime de 160 de metri și o diferență de nivel de 58, defileul are șapte trepte, a căror înălțime este cuprinsă între 2 și 15 metri. Pentru a le parcurge, trebuie să urmezi un traseu impresionant cu plăci și platforme de metal, care au fost montante în urmă cu câțiva ani.

Chiar dacă nu este un traseu cu grad de dificultate ridicat, este indicat că fii îmbrăcat cu haine impermeabile și să ai ghete care să nu permită pătrunderea apei.

Dacă ești amator de adrenalină, trebuie să știi că aici găsești și una dintre cele mai lungi tiroliane de la noi din țară, cu lungimea de 4.000 de metri. 

Canionul cu șapte scări este o atracție pe care o poți vizita împreună cu cei dragi sau alături de colegii de muncă, iar distracția va fi garantată.

Cazinoul Constanța

Constanța este un loc absolut spectaculos, ce merită explorat. Chiar dacă nu este chiar un loc ascuns, ci este cunoscut peste tot în lume, cazinoul de la Marea Neagră este situat într-unul dintre cele mai vechi orașe. De asemenea, în Constanța se află și cel mai mare port de la noi din țară.

Pentru turiști, orașul Constanța oferă un mix excelent de cultură și religie, fiind o atracție de-a dreptul fascinantă.

Când te plimbi prin orașul vechi, vei avea parte de un peisaj superb și vei putea vedea mochee, ruine de pe vremea romanilor și multe alte locuri la fel de încântătoare.

În plus, arhitectura este de-a dreptul fascinantă, la fel ca restul clădirilor istorice din România, care au ceva aparte. Istoria bogată a acestui oraș prinde viață când descoperi cum grecii, romanii, musulmanii și alte popoare au ajutat la formarea caracterului său unic.

Dacă ești gata de aventură, poți încerca un ghid prin Constanța. Acesta se realizează la telefon și te ajută să descoperi cum atracțiile importante în ritmul tău. O experiență ce merită încercată.

Transalpina

Cei ce vor să aibă parte de o experiență inedită în mijlocul naturii, trebuie să meargă în vizită pe Transalpina.

Cea mai înaltă și frumoasă șosea de la noi din țară îi așteaptă pe cei care vor să o descopere și să parcurgă un impresionant drum printre nori. Chiar dacă nu este deschis tot timpul anului, oferă un peisaj ce nu trebuie ratat odată cu venirea verii.

Mai mult, de-a lungul șoselei montane vei descoperi vârfuri înzăpezite, lacuri cristaline și păduri luxuriante. Serpentinele sale impresionante sunt un excelent reper pentru cei ce sunt pasionați de condus.

Iar dacă tot s-a deschis de curând, ar fi ideal să faci o ieșire în această zonă și să vezi cu ochii tăi peisajul sălbatic al Munților Parâng.

Cascada Răchițele

România ascunde în adâncurile sale cascade uimitoare, adevărate comori naturale. De la celebrele cascade Bigăr și Bâlea, până la cascadele ascunse din Munții Apuseni sau Munții Rodnei, există numeroase destinații spectaculoase de explorat.

Aceste căderi de apă pitorești îți taie respirația prin frumusețea și forța lor. Poți încerca să găsești cascadele ascunse în cheile sălbatice și în munți, o aventură ce te va purta prin peisaje sălbatice și neatinse.

Un astfel de exemplu este și cascada Răchițele din inima munților Apuseni, un adevărat colț de paradis. Această minunată cădere de apă se revarsă peste stânci acoperite de mușchi, creând un spectacol natural uimitor.

Sunetul apei învolburate și aerul proaspăt te vor învălui într-o atmosferă de liniște și frumusețe. Sigur nu vei regreta o ieșire aici!

Acestea sunt doar câteva dintre frumusețile ascunse ale României. Există la fel de multe locuri frumoase pe care le poți vedea și merită să le descoperi în tihnă.

Fie că ai la dispoziție câteva zile sau chiar câteva ore pentru o escapadă, aceste locuri sunt un punct excelent de pornire.

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close