Antena 3 CNN Economic Conținut plătit De ce să-ți construiești propria casă în 2021

De ce să-ți construiești propria casă în 2021

Dacă compari cumpărarea unei case care să răspundă nevoilor tale cu construirea unei case cu adevărat pe placul tău, îți vei da seama cu ușurință că varianta a doua este mai bună. Chiar dacă construirea unei case este o variantă puțin mai scumpă, există multe motive pentru care merită să iei în considerare această variantă.

De ce să-ți construiești propria casă în 2021
Sursa foto: freepik.com
de Georgiana Adam    |    25 Ian 2021   •   18:50

Nimic nu se compară cu o casă plină de alegeri făcute de și pentru tine. Atunci când alegi să-ți construiești o casă, vei putea alege un proiect pe gustul tău și chiar și materialele cu care se va construi casa. Tu decizi dacă vrei casă din lemn, din cărămidă sau BCA.

Tu decizi dacă în timpul construcției casei îți vei monta și rezervoare subterane apă de ploaie de 2000 litri pentru a recupera apa pluvială sau pentru acumularea unei rezerve de apă de la puț/fântâna. O astfel de devizie îți va permite să faci economie substanțială la factura de utilități. Nu uita că apa va fi din ce în ce mai scumpă.

În prezent, pe piață există o gamă variată de astfel de rezervoare. Îți recomandăm să optezi pentru rezervoare subterane apă din polipropilenă, deoarece este un material rezistent la șocuri mecanice și la majoritatea subtanțelor chimice fiind totodată și 100% alimentar.

Atunci când îți construiești o casă poți alege propriile culori, finisaje, pardoseli și caracteristici. Te vei bucura de o casă construită cu tine. Îți plac spațiile deschise și ai nevoie de spațiu pentru hobby-urile tale? Sau vrei mai multe camere confortabile și luminoase? Casa ta va fi construită după cum dorești.

Mândria și satisfacția de a-ți construi o casă, de ajuta într-un anumit fel ​​la proiectarea ei, de a-ți exprima stilul și gustul, nu se compară cu nimic altceva.

Vei locui într-o casă concepută pentru ziua de azi, dar cu gândul la ziua de mâine

O casă deja construită este posibil să nu fie concepută pentru ceea ce ai nevoie acum sau pe viitor. Fie că ai nevoie de spațiu flexibil pentru o familie în creștere sau de mai mult spațiu pentru distracție, este indicat să-ți construiești o casă care să răspundă nevoilor tale de astăzi și de mâine.

Proiectele evoluează, design-urile vechi nu pot satisface modul în care trăiesc oamenii astăzi. Casele noi sunt concepute pentru a facilita interacțiunea cu familia și prietenii. Dacă îți vei construi o casă poți amenaja un living open space, în băi poți monta chiuvete duble, căzi mari etc. Poți crea spații de depozitare ample și camere spațioase - caracteristici pe care nu prea le au casele vechi. Acest lucru înseamnă mai multe ferestre, mai mult spațiu pentru dulapuri, bucătărie mare și multe altele. Când combini acest lucru cu o întreținere mai redusă, eficiență energetică și noi caracteristici de siguranță, vei avea parte de o casă care nu numai că îți va oferi mai mult, ci va fi perfectă pentru tine.

Pe de altă parte, materialele periculoase, cum ar fi azbestul, formaldehida și plumbul, utilizate anterior în construcțiile tradiționale, au fost eliminate treptat de pe lista noile produse de construcție a locuințelor. Casele noi trebuie construite conform celei mai recente și mai sigure versiuni a codurilor și standardelor de construcție.

De asemenea, potrivit noilor reglementări privind performanța energetică clădirile trebuie să dispună de panouri solare, anvelopare modernă, ferestre performante energetic, sisteme de ventilație mecanică, instalație de iluminat inteligentă.

Dacă nu vei respecta noile reglementări riști amenzi între 5.000 și 30.000 de lei din partea Inspectoratului de Stat în Construcții.

Așadar, în ciuda noilor reglementări există multe motive să-ți construiești o casă. Ține cont de ele. Dacă îți permiți, îndeplinește-ți marele vis. Oportunitatea de a-ți îndeplini visul este pur și simplu de neegalat.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close