Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum alegi săpunul potrivit pentru pielea ta? 5 criterii importante

Cum alegi săpunul potrivit pentru pielea ta? 5 criterii importante

Săpunul pe care îl utilizezi pentru față sau corp poate influența considerabil aspectul pielii tale.

Cum alegi săpunul potrivit pentru pielea ta? 5 criterii importante
Sursa foto: Freepik.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Aug 2022   •   13:35

Săpunul pe care îl utilizezi pentru față sau corp poate influența considerabil aspectul pielii tale. De aceea, este important să utilizezi doar acele produse care ți se potrivesc și care nu provoacă iritații. Citește în continuare articolul nostru pentru a descoperi criteriile de care să ții cont atunci când achiziționezi un nou produs.

Cum alegi săpunul potrivit pentru pielea ta?

În primul rând, îți recomandăm să alegi săpunuri naturale, pe bază de ingrediente precum unt de Shea sau lavandă. Acestea sunt mult mai benefice oricărui tip de piele comparativ cu cele pe care le găsești în mod obișnuit pe rafturile magazinelor. Evită produsele cosmetice care conțin alcool sau parfum deoarece riscul de iritații este crescut în acest caz. Iată câteva criterii de selecție care să te ajute în procesul decizional:

Pentru pielea uscată, alege un săpun hidratant

Săpunurile aspre nu sunt recomandate persoanelor care au pielea uscată deoarece simptomele se pot astfel înăspri. În schimb, optează pentru săpunuri naturale care conțin ingrediente hidratante precum glicerina sau Aloe vera. De asemenea, este important să nu utilizezi săpunul în exces, astfel încât bariera naturală de protecție a pielii tale să se poată reface în timp.

Pentru tenul gras, alege un săpun cu o formulă ușoară

Săpunurile pentru ten și corp din comerț pot fi foarte dăunătoare în cazul persoanelor cu tenul gras, acneic sau foarte sensibil în general. Îți recomandăm să utilizezi un săpun pe bază de sâmburi de piersici sau sare de mare, astfel încât pielea ta să fie revitalizată, fără riscul de apariție a iritațiilor.

Pentru pielea pătată, utilizează un săpun cu glicerină

Glicerina ajută atât la hidratarea pielii, cât și la catifelarea și împrospătarea sa. Caută săpunuri naturale cu ingrediente antibacteriene, astfel încât simptomele pielii imperfecte să fie în timp ameliorate. Evită săpunurile dure, deoarece acestea pot elimina și bacteriile bune aflate la nivelul pielii.

Pentru tenul predispus la acnee, folosește un săpun cu ulei de chimen

Uleiul de chimen este un ingredient cu puternice proprietăți antioxidante, antiinflamatoare și antibacteriene, care va ajuta la curățarea pielii tale în mod eficient. Săpunurile naturale care conțin uleiuri esențiale presate la rece îți oferă toate beneficiile naturale de care organismul tău are nevoie pentru a se reface. Erupțiile și iritațiile pot fi ușor calmate dacă utilizezi astfel de produse.

Pentru pielea normală, alege un săpun cu ingrediente neutre

Dacă nu te afli în nicio extremă când vine vorba despre sănătatea pielii tale, îți recomandăm să utilizezi un săpun pe bază de ingrediente neutre precum: unt de Shea, cocos sau cacao sau condimente precum menta sau rozmarinul. Acestea vor hidrata pielea în mod echilibrat, lăsând-o fină la atingere și cu un miros plăcut și persistent.

Ține cont de recomandările noastre și alege săpunul natural în funcție de tipul tău de piele. Este important să identifici posibilele afecțiuni ale dermei din timp, astfel încât să le poți trata eficient. Dacă suferi de anumite eczeme sau boli ale pielii, solicită sfatul specialistului înainte de a utiliza orice tip de produs cosmetic sau de îngrijire.

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România
x close