Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să arăți elegant după 50 de ani - sugestii de stil pentru femeile mature

Cum să arăți elegant după 50 de ani - sugestii de stil pentru femeile mature

Vestimentația doamnelor se schimbă o dată cu trecerea timpului, chiar dacă stilul se păstrează, vor fi alte piese vestimentare care să se potrivească fiecărei vârste. Doar pentru că timpul trece și înaintezi în vârstă nu însemnă că trebuie să renunți la a fi elegantă și la modă. Din fericire pe piață găsești o mulțime de piese vestimentare dintre care sa alegi, pentru fiecare stil sau sezon.

Cum să arăți elegant după 50 de ani - sugestii de stil pentru femeile mature
de Georgiana Adam    |    01 Mar 2022   •   14:56

Dintre toate aceste piese vestimentare trebuie să acorzi atenție blugilor. Aceștia, niște piese clasice, pot fi introduși într-o varietate de ținute, atât din stilul clasic, elegant, Office sau casual. Este foarte important ca din garderoba ta să nu lipsească o pereche de blugi simpli, clasici, într-o culoare uni, pe care să te poți baza atunci când nu știi ce ținută să abordezi într-un anumit context.

Ce obiecte vestimentare să alegem pentru stilul casual?

Stilul casual se potrivește foarte bine și pentru persoanele trecute de 50 de ani. Poți să porți o pereche de blugi de pe https://modivo.ro/c/femei/imbracaminte/blugi și să îți formezi ținuta în jurul acestora. Îi poți asorta cu o tunică din materiale naturale sau o cămașă cu broderie.

De asemenea, blugii se pot purta cu un pulover. În picioare este de preferat să porți încălțăminte joasă, fie că vorbim despre pantofi, sandale sau ghete. Poți să folosești accesoriile cum ar fi curele, bijuterii, ceasuri sau eșarfe.

Bineînțeles că vei avea nevoie de o geantă în care să îți transporți lucrurile, iar acestui i se potrivește atât o geantă mică de umăr, în care să îți încapă câteva lucruri esențiale, dar și o geantă mai mare, încăpătoare. Poți să porți o geacă comodă, sau un palton mai elegant. Acest stil este foarte permisiv, astfel că îți vei găsi piese vestimentare pe gustul tău, într-o multitudine de culori, pe care le poți purta în foarte multe contexte.

Cum să alegem ținutele pentru evenimente speciale?

Dacă să alegi ținutele pentru viața de zi cu zi nu este o problemă chiar atât de dificilă, poate să devină greu când trebuie să îți găsești o ținută potrivită pentru un eveniment special. Și chiar dacă vârsta ta este peste 50 ani, nu trebuie să te împiedice să porți haine https://modivo.ro/m/femei-moda.html.

Este foarte important să alegi modelele de haine care te avantajează , care se așează bine pe tine. De exemplu, îți vei alege rochiile în funcție de înălțimea ta, de greutate, de evenimentul la care vei participa. La o ținută elegantă se potrivesc foarte bine pantofii cu toc, iar dacă crezi că e dificil să stai pe tocuri foarte multe ore, poți alege unele mai puțin înalte, care sunt la fel de elegante.

De asemenea, accesorizezi aceste ținute în așa fel încât să te pună în evidență. Ca și accesorii poți să porți bijuterii, în aceste situații se pretează chiar bijuterii elegante, care ies în evidență, strălucitoare și prețioase. Pălăriile și mănușile elegante, din dantelă sau satin, completează foarte bine aceste ținute. Alege să porți o geantă de umăr mică, elegantă, sau chiar un clutch.

Pe deasupra îți poți asorta un palton sau o pelerină. Acestea nu doar că îți vor asigura confortul termic, însă vor da mai multă eleganță ținutei tale. Vârsta este doar un număr, iar dacă tu te simți tânără și arăți bine, atunci te poți bucura de ținutele preferate chiar dacă ai trecut de 50 de ani.

×
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close