Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să alegi crochetele pentru câini

Cum să alegi crochetele pentru câini

O dietă echilibrată este esențială pentru creșterea și sănătatea prietenului nostru patruped. Prin urmare, calitatea ingredientelor și aportul caloric corect sunt importante pentru bunăstarea lui.

Cum să alegi crochetele pentru câini
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Oct 2023   •   15:27

Natura ingredientelor folosite în crochete, hrana uscată preferată de majoritatea proprietarilor de câini, trebuie evaluată cu maximă atenție deoarece afectează starea bună de  sănătate a animalului, conținând supraponderalitate și prevenind riscul apariției tumorilor sau a „insuficienței renale”. . Alegerea câștigătoare? Preferați crochetele cu conținut ridicat de proteine, cu ingrediente clar indicate și cu conținut scăzut de carbohidrați.

Alimentația pentru căței trebuie să fie adecvată pentru creștere, în timp ce alimentația pentru un câine adult trebuie să urmărească să-și mențină tonusul și greutatea ideală. Pe de altă parte, alimentele pentru câinii în vârstă trebuie să garanteze o bună funcționare a metabolismului și o bună conviețuire cu afecțiuni minore legate de vârstă.

Cum să recunoașteți calitatea crochetelor de câine

Este important să înveți să citești etichetele de pe ambalajele de hrana uscata caini, înțelegând astfel lista ingredientelor și compoziția analitică  a acestui preparat de hrană uscată.

Alimentele sunt enumerate în ordine descrescătoare, ceea ce înseamnă că primul aliment, de exemplu puiul, este cel conținut în cel mai mare procent din rețeta respectivă. Totuși, de multe ori se adaugă și unele ingrediente de natură similară, în consecință procentul total de cereale poate să fie semnificative și să depășească cu mult proteinele conținute .

Atenție și la aditivii chimici! Aceste produse joacă un rol în conservarea hranei uscate ale câinelui. În crochetele de bună calitate găsim în general conservanți naturali precum acidul ascorbic care provine din vitamina C sau tocoferolii, care provin din vitamina E. Fără să știm, pot fi ușor confundați cu produsele chimice. În mod logic, crochetele mai naturale au o durată de valabilitate mai scurtă, așa că depinde de tine să calculezi frecvența de cumpărare a hranei pentru câinele tău pe baza rației zilnice.

Preparatele gătite la temperatură scăzută (90°C) sau crochetele presate la rece sunt cu siguranță de preferat. Cu aceste două tehnici de preparare, nutrienții din rețetă se păstrează mai bine, iar proteinele se degradează mai puțin, oferind astfel o mai bună digestibilitate. Tehnica de gătit sau de preparare este specificată pe ambalaj.

Carbohidrați, proteine, cereale: cantitatea și compoziția crochetelor

Să ne amintim un punct esențial în clasificarea câinelui în cadrul grupelor de animale: este un carnivor oportunist  deoarece, în timpul domesticirii sale, s-a obișnuit să asimileze diferite tipuri de hrană. Deși și-a dezvoltat capacitatea de a digera cantități mici de amidon, este totuși în primul rând un consumator de carne sau pește.

Aportul de proteine

Aportul recomandat de proteine pe rație este de 53%. Crochetele fără cereale se laudă cu un procent mai mare decât croșetele de la marile mărci.

Atenție, proteinele derivate din  legume precum porumb sau grâu sunt prezente doar pentru a crește procentul total, dar sunt mult mai puțin interesante din punct de vedere nutrițional decât proteinele animale.

Aportul de glucoză

Care este valoarea recomandată pentru crochetele de câine? Procentul trebuie sa fie cat mai mic! Legislația nu impune producătorilor să precizeze cantitatea de zaharuri conținute în produs, așa că aceasta este o informație care ocupă locul al doilea.

La nivel practic, cantitatea ideala de carbohidrati in substanta uscata ar fi de maxim 6%  deoarece, din punct de vedere al metabolismului cainelui, sunt utile doar lipidele si proteinele.

Dacă corpul său este saturat cu carbohidrați, animalul nu va ști cum să le elimine și, prin urmare, vor apărea probleme de greutate și diabet, pentru a numi câteva. Brandurile care nu folosesc cereale ofera produse cu un procent de carbohidrati intre 20% si 30%, in timp ce la alte marci cunoscute valoarea este in jur de 40%.

Pentru a vă asigura că crochetele au o compoziție bună, luați în considerare 25% ca un conținut satisfăcător de carbohidrați.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close