Antena 3 CNN Economic Conținut plătit În pas cu tehnologia: Cum să îți modernizezi casa după cele mai noi tendințe smart

În pas cu tehnologia: Cum să îți modernizezi casa după cele mai noi tendințe smart

Tehnologia a evoluat în ultimii 10 ani mai mult decât a făcut-o, poate, vreodată. Pe piață apar noi dispozitive care îți rezolvă probleme pe care nici nu știai că le ai înainte. Alese potrivit nevoilor familiei tale, ele îți pot ușura viața considerabil, datorită funcțiilor cu care sunt prevăzute. Dacă și pe tine de tentează ideea de a achiziționa astfel de device-uri rezoluționare, atunci citește mai jos pentru a afla de ce ai nevoie! 

În pas cu tehnologia: Cum să îți modernizezi casa după cele mai noi tendințe smart
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Iul 2020   •   14:46

 

Iată 4 dispozitive smart pe care ar trebui să le ai și tu în casă!

  1. Încuietoare smart 

Dat fiind faptul că siguranța este pe primul plan atunci când vine vorba de case, de-a lungul timpului au apărut metode din ce în ce mai eficiente prin care locuința ta poate fi protejată atunci când ești plecat. Așa s-au inventat încuietorile smart, care sunt dotate cu senzori de mișcare, acces la Wi-Fi și funcție Z-wave compatibilă cu orice telefon Samsung sau Apple. Z-Wave este o rețea privată și sigură, care cuprinde toate dispozitivele smart din casa ta, la care acum poți să adaugi și sistemul de securizare al ușii. 

Încuietoarea este mică, dar extrem de rezistentă și se montează ușor deasupra clanței, pe interior. Aceasta poate fi activată sau dezactivată cu ajutorul telefonului sau chiar prin voce. Dacă și tu ai întârziat de multe ori pentru că nu îți găseai cheile, acum poți lăsa în urmă aceste griji. Siguranța casei tale e doar la un buton distanță!

  1. Termostate inteligente

Dacă și tu ai avut probleme cu menținerea unei temperaturi optime în casă indiferent de  anotimp, atunci termostatul este dispozitivul de care ai nevoie. Poate iarna caloriferele nu fac față și frigul persistă în locuință, în timp ce vara te topești de căldură. Poți să uiți de aceste griji dacă alegi să investești într-un astfel de device! 

El citește constant temperatura din casă și, în funcție de datele pe care le introduci la început, o ajustează conform dorințelor tale. Dacă totuși vrei să modifici ceva, el este dotat și cu funcție vocală, deci nu va trebui decât să îi spui ceea ce dorești și el va executa comanda ca atare. De dimensiuni reduse și ușor de montat pe orice perete din locuința ta, termostatul reprezintă cu adevărat soluția de care aveai nevoie! 

  1. Instante electrice

Cu siguranță ți s-a întâmplat și ție să aștepți resemnat ca apa de la duș să se încălzească. Sau poate ai avut parte de experiențe nefericite când aceasta s-a oprit brusc, fără niciun avertisment, iar tu ai rămas în baie, plin de săpun. Un instant electric te scapă imediat de aceste probleme. 

De dimensiuni reduse, el se montează în baie sau deasupra robinetului din bucătărie și îți încălzește instant apa ce trece prin conducte atunci când o pornești. Poți uita de boilerele care se strică mereu și adună constat depuneri de calcar sau rugină. Pe lângă faptul că un instant are o durată de viață de 2 ori mai lungă decât un boiler, el nu îți va crea astfel de probleme. 

Dacă cel electric nu te convinge, poți încerca oricând și unul pe gaz sau GPL. În oferta celor de la Caloreshop se regăsesc ambele modele, așadar și cele mai pretențioase gusturi vor fi satisfăcute.  

  1. Aspiratoare mici  

Dacă ți-ai dorit întotdeauna să ai și tu un roboțel multifuncțional, acum ai ocazia să o faci. Pe piață există multe oferte în acest sens, de aceea poți alege unul care să te ajute la treburile casnice. Cei mai căutați sunt, însă, cei dotați cu funcții de aspirare și curățare. Mic și rotund, un astfel de aspirator este extrem de ușor de folosit, căci, cu doar câteva setări făcute înainte, este perfect funcțional! Tot ce trebuie să faci este să îl așezi pe suprafața ce trebuie curățată și el va porni imediat. 

Mai mult, acesta evită mobila pe care senzorii o detectează la timp, spălând podeaua sau aspirând covorul, în funcție de preferințele tale. Poți uita complet de durerile de mijloc provocate de măturat sau aspirat, căci robotul face acum aceste operațiune pentru tine. Extrem de rezistent și cu o baterie durabilă, el se va opri doar atunci când întreaga suprafață va fi curățată. În acest timp, tu te poți relaxa sau te poți ocupa de alte treburi casnice. Curățenia nu a fost niciodată mai ușoară!

Acestea sunt numai câteva exemple de dispozitive smart, dar pe piață există o varietate de produse de acest tip. Oamenii din marile orașe din România au adoptat deja acest trend din Occident, construind din ce în ce mai multe case smart. 

Dacă și tu vrei să fii în pas cu aceste tendințe, tot ce trebuie să faci este să cauți produsul care te ajută cel mai mult, pentru a te bucura de momente de relaxare în căminul tău. Fii deschis către noi opțiuni și nu ezita să încerci device-urile smart! Poate nici nu știai cât de multă nevoie aveai de un astfel de dispozitiv dacă nu îi dai o șansă!

Sursa foto: Unsplash.com

×
Subiecte în articol: tehnologie
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close