Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Intervențiile cu implant dentar pot face minuni chiar și în cazul persoanelor de peste 60 de ani

Intervențiile cu implant dentar pot face minuni chiar și în cazul persoanelor de peste 60 de ani

Un implant dentar reprezintă, dincolo de orice îndoială, cea mai bună soluție pentru orice persoană care se confruntă cu problema dinților lipsă. Când vine vorba de vârstă, singurele interdicții se referă la copii și adolescenți, ale căror oase se află încă în formare.

Intervențiile cu implant dentar pot face minuni chiar și în cazul persoanelor de peste 60 de ani
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Mai 2022   •   15:25

În schimb, o limită de vârstă superioară nu există, astfel încât se pot bucura fără probleme de beneficiile tratamentului inclusiv pacienți în vârstă de peste 60 de ani sau chiar mai mult.

Un exemplu de succes: implant dentar la 67 de ani!

Printre numeroasele tratamente efectuate cu succes de specialiștii clinicii Dental Premier, poate fi amintit cazul unui pacient în vârstă de 67 de ani pentru care s-a realizat restaurarea totală a danturii pe ambele arcade, deci atât la maxilar, cât și la mandibulă. În acest scop, a fost necesară efectuarea mai multor intervenții chirurgicale și lucrări de restaurare dentară pe dinți și implanturi, procedurile efectuate fiind diferențiate de la o arcadă la alta.

Pentru restaurarea danturii pe arcada superioară, deci pe maxilar, s-au efectuat următoarele intervenții și lucrări: adiție osoasă, sinus lifting extern, PRGF sau vindecare accelerată cu ajutorul plasmei, 10 implanturi dentare Inno, precum și o lucrare fixă definitivă pe implant dentar cu structură de zirconiu și coroane ceramice.

Implanturile Inno folosite în acest caz prezintă o suprafață special tratată, care face ca integrarea în os să fie cât mai rapidă. Pentru vindecare și integrare mai rapidă a fost utilizată tehnologia factorilor de creștere PRGF – Endoret, care utilizează plasmă bogată în factori de creștere din sângele pacientului, astfel încât să fie accelerate procesele de vindecare și osteointegrare.

În ceea ce privește restaurarea danturii pe arcada inferioară, deci la mandibulă, a fost de asemenea efectuată o serie de intervenții și proceduri, după cum urmează: 5 implanturi Inno, retratamente endodontice realizate sub microscop cu cameră 4K, coroane ceramice pe suport de zirconiu pe dinți și coroane ceramice pe suport de zirconiu pe implanturi. Au fost realizate, așadar, coroane atât pe dinți existenți, cât și pe implant dentar.

Ca urmare a tuturor acestor intervenții, pacientul în vârstă de 67 de ani a ajuns să beneficieze rapid de toate avantajele specifice dinților naturali, de la cele estetice până la cele de natură funcțională și care țin de starea de sănătate a cavității bucale și a întregului organism.

Avantajele oferite de un implant dentar

Toți pacienții care, sub îndrumarea medicilor specialiști, au optat pentru această soluție depun mărturie asupra faptului că implanturile restaurează perfect dantura, simțindu-se și comportându-se în toate privințele asemenea dinților naturali.

Pacienții nu mai trebuie să își facă griji în privința danturii în timpul interacțiunilor sociale. Ei vor putea să zâmbească din nou, cu deplină încredere în sine, în orice moment. De asemenea, vor pronunța corect toate sunetele și se vor putea bucura de gustul felurilor preferate de mâncare, indiferent care sunt acestea!

Totodată, sunt eliminate probleme provocate de mușcătura incorectă, precum și riscurile de pierdere a osului care înconjura dintele pierdut sau de migrație a dinților aflați în vecinătatea acestuia.

Așadar, un implant dentar se dovedește soluția ideală indiferent de vârstă și contribuie decisiv atât la îmbunătățirea stării de sănătate, cât și la creșterea încrederii în sine!

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close